«Να πάρουν θέση τα κόμματα για τις πορείες»

Στην πρόταση νόμου που παρουσίασε για τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης μιλώντας στον ΑΘΗΝΑ 9,84. Σε ερώτηση για το αν η προεκλογική περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή για να συζητηθεί ένα τέτοιο θέμα, ο κ. Καμίνης απάντησε: «Είναι ο κατάλληλος χρόνος για να πάρουν θέση όλοι. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί παρά πολύ, και στην προεκλογική περίοδο νομιμοποιούμαστε όλοι οι πολίτες της Αθήνας,

να γνωρίζουμε ποια είναι η θέση των πολιτικών κομμάτων στο θέμα που έχει ταλανίσει την πόλη επί 10ετίες».

Ο Δήμαρχος Αθηναίων πρόσθεσε ότι δεν μπορούμε να επικαλούμαστε το Σύνταγμα «a la cart», υπεραμύνθηκε του δικαιώματος της διαδήλωσης, πόσο μάλλον σε καιρούς κρίσης, σημείωσε ωστόσο ότι η πόλη πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί και να μην καταρρέει από διαδηλώσεις 50 ατόμων.

Σε ερώτηση για την επόμενη ημέρα των εκλογών, και το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, υπογράμμισε: «Τα προβλήματα είναι τέτοιας εμβέλειας και τόσο σοβαρά, που δεν πιστεύω ότι καμία κυβέρνηση, πλειοψηφική μονοκομματική, μπορεί να λύσει τα θέματα αυτά».

Πρόσθεσε ότι είναι τόσο σοβαρή η κατάσταση που απαιτεί σοβαρότητα απ όλους, καθώς - όπως τόνισε - δεν ξέρω τι μας επιφυλάσσει το αύριο. 

Keywords
Τυχαία Θέματα