Να μην τραβούν το σχοινί Μέρκελ-Λαγκάρντ

Το PSI πρέπει να πετύχει, ανέφερε, σε σημερινή δήλωσή του, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επισήμανε και τις πιέσεις που φέρεται να ασκούν οι Κριστίν Λαγκάρντ και Άνγκελα Μέρκελ για μείωση επιτοκίου στους ιδιώτες.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε

την ελπίδα ότι η πίεσή τους θα είναι τόση ώστε να μην σπάσει το σχοινί, και πρόσθεσε ότι αν δεν ολοκληρωθεί το PSI, "τότε πολύ φοβάμαι πως ούτε νέα δανειακή σύμβαση θα υπάρξει, αλλά ούτε και πορεία προς το αύριο. Χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή".

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου ότι "θα γίνει μακελειό στη χώρα", στην περίπτωση αναζήτησης ευθυνών για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ. στον τέως πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο κ. Καρατζαφέρης είπε πως οφείλονται σε "παρορμητισμό". Χαρακτήρισε τον κ. Λοβέρδο "σοβαρό πολιτικό, και συνταγματολόγο" και εκτίμησε ότι "άφησε τον παρορμητισμό του να νικήσει τη λογική του. Αυτά τα κρεσέντο νομίζω βλάπτουν σοβαρά την ομαλή πορεία της χώρας".

Ο κ. Καρατζαφέρης, αναφερόμενος επίσης στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ και στην παραγγελία του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, είπε ότι "είναι απαραίτητο να ψάξουμε να βρούμε όλα τα λάθη -ηθελημένα ή μη- που έγιναν όλη αυτή την "καυτή" περίοδο. Από την είσοδό μας στην ΟΝΕ, από την πορεία του Καραμανλή, την πορεία του Παπανδρέου, και να τα απομονώσουμε, για να μην τα έχουμε αύριο ως "μπούσουλα" στην πορεία της χώρας".

Keywords
Τυχαία Θέματα