«Να μην περάσουν τα μέτρα»

«Μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες, εξαντλήσαμε τα ισχυρά διαπραγματευτικά όπλα της Ελλάδας, σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας απαντώντας στις ερωτήσεις δημοσιογράφων στη 77η ΔΕΘ. «Η κοινωνία πρέπει να αντισταθεί, να μην περάσουν τα μέτρα», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι πρέπει να μην συνεχίσουμε στον ολισθηρό δρόμο προς την καταστροφή. Όπως υποστήριξε ο επικεφαλής

του ΣΥΡΙΖΑ, «στις εκλογές χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης η οποία θα μπορούσε να κερδίσει όσα θέλει ο ελληνικός λαός. Η ευκαιρία αυτή», συμπλήρωσε, «χάθηκε κάτω από την πίεση των απειλών, των τρομοκρατικών διλιμμάτων και την εξαπάτηση».

Ο ίδιος είπε ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί μεγάλη πλειοψηφία για να κάνει πράξη όσα υπόσχεται.

Αναφερόμενος στους θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, είπε ότι «αυτοί υποτιμούν το θεσμό της Δημοκρατίας και τόνισε ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση, δεν υπήρχε περίπτωση οι Ευρωπαίοι να μην υποστούν απώλειες σε σχέση με τις δικές τους απαιτήσεις».

Για την Χρυσή Αυγή, ο κ. Τσίπρας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κρύβεται πίσω από τη δράση της ένα σχέδιο αποσταθεροποίησης του πολιτικού συστήματος. Μάλιστα εξέφρασε την αντίθεσή του σε όσους ταυτίζουν την οργή του λαού με τη δράση της Χρυσής Αυγής. «Είτε προσπαθούν να ξεπλύνουν τη δράση της Χρυσής Αυγής είτε είναι ανιστόρητοι όσοι κάνουν αυτή την ταύτιση», είπε.

Πηγή: naftemporiki.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα