Φέκτερ: «Όχι άλλα χρήματα για την Αθήνα»

Στην Ελλάδα θα δοθεί περισσότερος χρόνος για την αποπληρωμή του χρέους της αλλά δε θα λάβει περισσότερα χρήματα δήλωσε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Μαρία Φέκτερ σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Οστεράιχ».

Ερωτηθείσα από την εφημερίδα εάν η Αθήνα θα εξασφαλίσει την επιμήκυνση για την αποπληρωμή του χρέους της, η Φέκτερ
δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ναι. Περιμένουμε ακόμα την έκθεση της τρόικας και η Ελλάδα πρέπει ακόμα να δρομολογήσει κάποια πράγματα, όμως θα επιτύχουμε μια επιμήκυνση χωρίς κόστος».

Την ίδια θέση διατύπωσε η Φέκτερ και στη Σύνοδο των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομίας στην Κύπρο, σημειώνοντας ότι είναι πιθανό να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους της, αλλά όχι περισσότερα χρήματα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ δήλωσαν στο Reuters ότι η Αθήνα βρίσκεται πολύ πίσω στο πρόγραμμα μείωσης του χρέους της, αλλά έχοντας γίνει επίπονες προσπάθειες για να στηριχθούν η Ισπανία και η Ιταλία, «δεν έχει νόημα να αφήσουμε την Ελλάδα να χρεοκοπήσει τώρα και να βυθιστεί πάλι η ευρωζώνη στο χάος».

Αλλά και η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ΔΝΤ , Κριστίν Λαγκάρντ, κατά το άτυπο Eurogroup της Λευκωσίας είπε ότι η παροχή περισσότερου χρόνου στην Ελλάδα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της, αποτελεί επίσης μία επιλογή. Το νωρίτερο στις αρχές του επόμενου μήνα αναμένεται η έκθεση της τρόικας σχετικά με την πορεία του οικονομικού προγράμματος, συμπλήρωσε.

Πηγή: naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα