«Να μειώσουν τα επιτόκια για Ελλάδα»

Η Ελλάδα έχει κάνει αυτά που της ζητήθηκαν και πλέον έχει έρθει η σειρά της Ευρώπης να βρει μια λύση ώστε η χώρα να βγει από την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει τόνισε σε συνέντευξή του στο CNBC το πρώην μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Μπίνι Σμάγκι.

Ο Σμάγκι στη συνέντευξή του σημειώνει πως η στιγμή είναι κρίσιμη για την Ευρώπη να βοηθήσει
την Ελλάδα επεκτείνοντας τις περιόδους ωρίμανσης των ομολόγων και μειώνοντας τα επιτόκια.

«Μπορούν να επεκτείνουν τις ωριμάνσεις, μπορούν να μειώσουν τα επιτόκια - δεν υπάρχει λόγος να ζητάνε υψηλότερα επιτόκια. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους ο επίσημος τομέας μπορεί να συμβάλλει, πρέπει να το κάνουν» σημείωσε.

Το πρώην στέλεχος της ΕΚΤ πρόσθεσε πως αυτές οι μέθοδοι είναι γνωστές στο ΔΝΤ και ο επίσημος τομέας δεν χρειάζεται να καταγράψει ζημιές στα ελληνικά ομόλογα που κατέχει.

«Εάν επεκταθούν οι ωριμάνσεις η καθαρή παρούσα αξία μπορεί να μειωθεί αλλά αυτός είναι ο τρόπος για εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα χρέους.»

«Η Ευρώπη πρέπει να βάλει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση,» συνέχισε ο  Σμάγκι αρνούμενος πως τα παραπάνω μπορούν να αποτελέσουν ένα προηγούμενο για τις άλλες χώρες , όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία.
«Οι επικεφαλής των κρατών τονίζουν πάντα πως η Ελλάδα είναι ειδική περίπτωση... προχώρησαν σε ειδικά μέτρα που δεν εφαρμόζονται σε άλλες χώρες,» σημείωσε το πρώην μέλος της ΕΚΤ.
Πηγή:www.capital.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα