Μουσική βραδιά με ουγγρικές μελωδίες

Αφιέρωμα σε καταξιωμένους Ούγγρους και διεθνείς συνθέτες, παρουσιάζει την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, το Μουσείο της Ακρόπολης, με την ευκαιρία της ουγγρικής προεδρίας της Ομάδας Visegrad το 2013-2014, αλλά και της Εθνικής Ημέρας της Ουγγαρίας.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί στον εξώστη του δευτέρου ορόφου του Μουσείου, από το ντουέτο Edan Duo, που απαρτίζεται από δύο σολίστ, τη βιολονίστα Édua Zádory και την πιανίστρια Anastasiia Dombrovska (από τα μικρά ονόματα

των οποίων προέκυψε το Edan).

Θα ακουστούν κλασικά έργα των Ferencz Liszt και Jenö Hubay, αλλά και σύγχρονη ουγγρική μουσική του György Kurtág. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, επίσης, γνωστές μελωδίες από τους ουγγρικούς χορούς του Johannes Brahms και την ουγγρική ραψωδία αρ. 2 του Ferencz Liszt.

Οι δύο μουσικοί έχουν ήδη μεγάλη δραστηριότητα στις διεθνείς μουσικές σκηνές. Η Édua Zádory έχει μία δεκαετή πείρα ως σολίστ και μουσικός δωματίου, ενώ η Anastasiia Dombrovska έχει συμπράξει ως σολίστ με τις πιο σημαντικές ορχήστρες της Ευρώπης.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την φιλική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ουγγαρίας στην Αθήνα.

Το Μουσείο, την Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, όπως και κάθε Παρασκευή, θα παραμείνει ανοιχτό έως τις 22:00 και το εστιατόριο έως τις 12 τα μεσάνυχτα με ένα ξεχωριστό μενού βασισμένο σε κλασικές και παραδοσιακές συνταγές, μέσα από την πλούσια ποικιλία ελληνικών προϊόντων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα