«Μόνο ο Πρίντεζης...»

Ο Ολυμπιακός πέτυχε αυτό που ίσως ακόμα και ο πλέον αισιόδοξος οπαδός του δεν είχε φανταστεί στην αρχή της σεζόν: κατέκτησε την Ευρωλίγκα, νικώντας στον τελικό το «μεγαθήριο» της διοργάνωσης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με 62-61. Ο Κάιλ Χάινς μίλησε στον Γ. Κυριακίδη. Ο Κάιλ Χάινς, με ύψος κάτω από 2 μέτρα, ήταν ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους του φετινού άθλου της ομάδας του Ντούσαν Ίβκοβιτς, καταφέρνοντας να δίνει δυναμικό παρόν σε κάθε πλευρά του παρκέ
και αποσπώντας τα εύσημα του προπονητή του.

Εν μέσω πανηγυρισμών, ο Αμερικανός σέντερ μίλησε στο www.athina984.gr και τον Γιώργο Κυριακίδη, προτού ... στεγνώσει η σαμπάνια στα αποδυτήρια, για τα πρώτα συναισθήματα, την αμφισβήτηση που γνώρισε η ομάδα και το «κλειδί» της ανατροπής στον τελικό, εξηγώντας γιατί ο Γιώργος Πρίντεζης ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος την κατάλληλη στιγμή για το τελευταίο σουτ.

Κάιλ, συγχαρητήρια. Ποια ειναι τα πρώτα συναισθήματα μετά την κατάκτηση του τροπαίου;

Κ.Χ.:«Είναι αδιανόητο! Έχω μείνει άναυδος κι ακόμα δεν έχω συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Αν κάποιος μου έλεγε ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης, δεν θα τον πίστευα! Για μένα, το "ταξίδι" από τη Γερμανία και την Μπάμπεργκ μέχρι την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό- κι από εκει στην κατακτηση της Ευρωλίγκας ήταν μια φανταστική διαδρομή».

Ερχόμενος στον Ολυμπιακό, είχες στο μυαλό σου μια βραδιά όπως αυτή;

Κ.Χ.:«Ήταν ένας στόχος. Όταν φτάσαμε στο Φάιναλ Φορ, ήμασταν έτοιμοι να παλέψουμε για να τα καταφέρουμε. Μιλήσαμε αρκετά με τον Μίλος Τόμιτς, ο οποίος μας αφηγήθηκε ιστορίες απο το 1997 όταν ο Ολυμπιακός είχε κατακτήσει τον τίτλο στη Ρώμη. Άλλα παιδιά μοιράστηκαν μαζί μας εμπειρίες από τα τελευταία Φάιναλ Φορ της ομάδας, του 2009 και του 2010, που δεν ήταν τόσο επιτυχημένα. Πήραμε όλες αυτές τις εμπειρίες, τις συγκεντρώσαμε και φτάσαμε μέχρι εδώ. Είναι στ'αλήθεια συναρπαστικό!».

Πλέον, είναι περισσότερο απτό απ'όσο στην αρχή της χρονιάς;

Κ.Χ.:«Σαν ομάδα, πάντα πιστεύαμε στους εαυτούς μας και το σύνολο. Ακόμη κι αν πολλοί γύρω μας δεν πίστευαν».

Πώς καταφέρατε να επιστρέψετε από το -19;

Κ.Χ.:«Συνεχίσαμε να παλεύουμε. Αρχικός στόχος ήταν να μειώσουμε τη διαφορά μέχρι το τέλος της τρίτης περιόδου και από εκείνο το σημείο, να βλέπουμε κάθε κατοχή της μπάλας ξεχωριστά. Αυτό ακριβώς κάναμε. Βάλαμε μερικά σουτ, παίξαμε καλές άμυνες κι αυτό ήταν».

Γιατί, όμως, φτάσατε στο σημείο να χρειάζεται να ανατρέψετε μια τόσο μεγάλη διαφορά;

Κ.Χ.:«Είχαμε αρκετά προβλήματα με τη γραμμή των ψηλών της ΤΣΣΚΑ. Είναι μια πολύ "ψηλή" ομάδα, με μεγάλα κορμιά, που κρύβουν το καλάθι. Ομάδα με τέτοιο μέγεθος δεν είχαμε αντιμετωπίσει. Όμως, ο βασικός λόγος που μας έδωσε τη νίκη ήταν ότι κάναμε πολλά κοψίματα, όντες επιθετικοί στην άμυνα και δημιουργώντας αιφνιδιασμούς. Αυτό το γεγονός μάς έδωσε πολλές ευκαιρίες».

Σε ποιον αφιερώνεις το τρόπαιο;

Κ.Χ.:«Σε όλους τους συμπαίκτες μου. Όλοι τους το αξίζουν. Νομίζω πως καμία άλλη ομά
Keywords
Τυχαία Θέματα