Μήνυση κατά Δένδια και Αρχηγού της ΕΛΑΣ

Μήνυση κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια και του αρχηγού της ΕΛΑΣ Νίκου Παπαγιαννόπουλου, για «θεσμική εκτροπή», «συκοφαντία και αυθαιρεσία» με στόχο την «καταστολή δημόσιων νόμιμων δράσεων», κατέθεσε σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της «Χρυσής Αυγής» Χρήστος Παππάς.

Η «Χρυσή Αυγή» στη μηνυτήρια αναφορά της κατηγορεί τον κ. Δένδια ότι «επέλεξε την πολιτική εκμετάλλευση» των «νόμιμων δημόσιων

δράσεων» του κόμματος - της 7/8 Σεπτεμβρίου- και «προχώρησε σε ενέργειες που εκφεύγουν των ορίων της νομιμότητας».

Αφενός με μία συκοφαντική ανακοίνωσή του, η οποία «χαρακτηρίζει ως «βίαιες ενέργειες» και «αντιποίηση αρχής» τις εν λόγω δράσεις, προκαταλαμβάνοντας τη Δικαιοσύνη» και αφετέρου, μετά την ανάκληση των φρουρών των βουλευτών της, την «προκλητική και πρωτοφανή» εγκατάσταση έξω από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος κλούβας και οχημάτων της ΕΛΑΣ, που διενεργούν ελέγχους στους εισερχόμενους και εξερχόμενους αυτών.

Η ΧΑ επικαλούμενη το «έννομο συμφέρον της ως κοινοβουλευτικά εκπροσωπούμενο κόμμα που κατασυκοφαντείται επίσημα, επειδή επιδιώκει την εφαρμογή της νομιμότητας» και σειρά άρθρων του ποινικού κώδικα, ζητά «την ποινική δίωξη και την παραδειγματική τιμωρία» των κ.κ. Δένδια και Παπαγιαννόπουλου για τα ποινικά αδικήματα - παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας και υπόθαλψη εγκληματία (παράνομοι έμποροι) - «που κατά συρροή τελούν με πράξεις και παραλείψεις τους με τη θεσμική ιδιότητα που φέρουν».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα