«Το σχολείο που θέλεις είναι στο χέρι σου»

Περισσότεροι από 800 μαθητές του Νομού Θεσσαλονίκης φοιτούν πλέον σε ένα όμορφο, φιλικό και ασφαλές περιβάλλον χάρη στην πρωτοβουλία της Coca-Cola Τρία Έψιλον που ολοκληρώθηκε με επιτυχία!

Οι μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου & 13ου Ειδικού Σχολείου Κορδελιού-Ευόσμου βρέθηκαν κατά την διάρκεια του καθιερωμένου αγιασμού σε ένα πιο όμορφο σχολείο. Μέσα από το πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ!», που σχεδίασε και υλοποίησε η Coca-Cola Τρία Έψιλον, με την πολύτιμη συνεργασία των Δήμων Κορδελιού-Ευόσμου, Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά και με την υποστήριξη του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής που συντονίζει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, οι μαθητές του σχολείου θα φοιτούν από φέτος σε πιο ασφαλές και φιλικό μαθησιακό περιβάλλον.

Συγκεκριμένα, μέσω του προγράμματος, η Coca-Cola Τρία Έψιλον επιχορήγησε επισκευές και βελτιωτικές εργασίες στο 8ο Δημοτικό Σχολείο & 13ο Ειδικό Σχολείο Κορδελιού-Ευόσμου, που αναδείχθηκε πρώτο από το σύνολο των οχτώ σχολείων που υπέδειξαν οι τρείς Δήμοι, μέσα από μια ψηφοφορία στην οποία έλαβαν μέρος περισσότερα από 16.600 άτομα από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα.

Επιπλέον και χάρη σε αυτήν ακριβώς τη δυναμική υποστήριξη του προγράμματος από τους δημότες της Θεσσαλονίκης η εταιρία ανέλαβε την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει μικρότερης κλίμακας βελτιωτικές εργασίες και στα σχολεία 1ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης και 106o Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, που αναδείχθηκαν πρώτα σε ψήφους στους Δήμους Παύλου Μελά και Θεσσαλονίκης αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, οι 310 μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου και τα 12 παιδιά με ειδικές ανάγκες από το 13ο Ειδικό Σχολείο Δήμου Κορδελιού-Ευόσμου παρέλαβαν από τους δασκάλους τους ένα πλήρως ανακαινισμένο κτήριο, στο οποίο πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω εργασίες:

· Βάψιμο όλων των εσωτερικών και εξωτερικών επιφανειών του κτιρίου

· Αντικατάσταση όλων των εξωτερικών και εσωτερικών κουφωμάτων του κτιρίου

· Αλλαγή πατώματος σε όλο το κτίριο

· Τοποθέτηση μεταλλικού στεγάστρου στην κύρια είσοδο του κτιρίου.

· Διεύρυνση της αίθουσας των ηλεκτρονικών υπολογιστών και δημιουργία των απαραίτητων υποδομών για να μπορούν να παρακολουθούν το μάθημα και παιδιά με αμαξίδιο.

· Διαμερισματοποίηση υφιστάμενης μεγάλης αίθουσας σε δύο μικρότερες, με στόχο την κάλυψη των αναγκών του τμήματος ένταξης των παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και την αποθήκευση του διδακτικού υλικού.

· Τοποθέτηση νέας μικρής εστίας ποδοσφαίρου και βόλεϊ σε κατάλληλο χώρο στην αυλή

· Επισκευή και συντήρηση του γηπέδου μπάσκετ και των κερκίδων.

· Ανακατασκευή της εξωτερικής ράμπας πρόσβασης ΑΜΕΑ στο ισόγειο του και κατασκευή εκ νέου ράμπας, για άνετη πρόσβαση σε κάθε χώρο του σχολικού κτιρίου

· Φυτεύσεις 400 δέντρων και φυτών στον προαύλιο χώρο

Keywords
Τυχαία Θέματα