Μήνυμα γαλλογερμανικής φιλίας

«Η γαλλογερμανική φιλία τίθεται στην υπηρεσία μιας ενωμένης Ευρώπης, με απτά αποτελέσματα αλληλεγγύης προς την Ελλάδα», ήταν το μήνυμα που εξέπεμψαν οι πρέσβεις της Γαλλίας και της Γερμανίας Ζαν Λου Κιούν Ντελφόρζ και Βόλφγκανγκ Ντολτ, στην κοινή δεξίωση που έδωσαν, με αφορμή τα 50 χρόνια από την υπογραφή της Συμφωνίας των Ηλυσίων, από τον Σαρλ Ντε Κολ και τον Κόνραντ Αντενάουερ.

Η συνεργασία μας αποτελεί «θεσμοποιημένο ανακλαστικό», είπε ο Γάλλος πρέσβης, απαριθμώντας τους κοινούς θεσμούς που οικοδομήθηκαν

τα 50 αυτά χρόνια, προκειμένου οι δύο λαοί να έρθουν πιο κοντά και να σβήσουν την ιστορία του αλληλοσπαραγμού που μετράει θύματα από τον 19ο αιώνα και φτάνει ως τις πιο πρόσφατες οδυνηρές εμπειρίες του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην Ελλάδα πρέπει να γίνεται άμεσα αντιληπτή, είπε ο Γερμανός πρέσβης Βόλφγκανγκ Ντολτ.

Το Παρίσι και το Βερολίνο προσφέρουν αυτή την αλληλεγγύη. Δεν στηρίζουν απλά την ελληνική πορεία προς τον εκσυγχρονισμό και την εξυγίανση ως πιστωτές, αλλά παρέχουν επιπλέον σημαντική υποστήριξη στα πλαίσια της Task Force για τον εκσυγχρονισμό tης κεντρικής κυβέρνησης, της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και του τομέα της υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα