«Μη στηρίζετε το καθεστώς των σφαγέων»

Ο Ανουάρ Μάλεκ, ο Αλγερινός παρατηρητής ο οποίος έχει παραιτηθεί από την ομάδα των παρατηρητών του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία, κάλεσε σήμερα τη Ρωσία και την Κίνα να "σταματήσουν να στηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ", λέγοντας ότι η Δαμασκός είναι έτοιμη να διαπράξει "φρικτές σφαγές".

"Ο Μπασάρ αλ Άσαντ συνεχίζει να επωφελείται από την υποστήριξη της Κίνας και της Ρωσίας. Ελπίζω ότι (οι Κινέζοι και οι Ρώσοι) δεν θα συνεχίσουν να στηρίζουν αυτό το καθεστώς που είναι έτοιμο για πραγματικά φρικτές σφαγές", δήλωσε ο Ανουάρ

Μάλεκ, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Παρίσι.

Ο Μάλεκ, συγγραφέας και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τόνισε τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης, αναφέροντας ότι έχει ακούσει αρκετούς αξιωματούχους να λένε πως είναι έτοιμοι να καταστρέψουν τα πάντα.

"Στην Χομς, ο Άσεφ Σαουκάτ (ο υπουργός Άμυνας της Συρίας) ήταν στο ίδιο ξενοδοχείο με εμάς. Τον άκουσα να λέει: 'Θα μπορούσαμε να διαλύσουμε αυτήν τη διαδήλωση μέσα σε 15 λεπτά. Αυτό που μας κρατάει είναι ότι οι αντίπαλοι έχουν κάμερες που συνδέονται μόνιμα το αλ Τζαζίρα και το αλ Αράμπια" σημείωσε ο πρώην παρατηρητής.

"Ρώτησα τον υπουργό αν δεν φοβόταν να προκαλέσει πολλά θύματα μεταξύ των αμάχων και απάντησε: 'εφόσον υποστηρίζουν τους τρομοκράτες είναι και οι ίδιοι τρομοκράτες" πρόσθεσε ο κ. Μάλεκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα