«Μετωπική» σύγκρουση για τη λίστα

Στα άκρα η πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση της αλλοίωση της λίστας Λαγκάρντ. Αργότερα το πρωί ο ΣΥΡIZA θα καταθέσει στη Βουλή ξεχωριστή πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν πολιτικών και ποινικών ευθυνών για τους κυρίους Βενιζέλο και Παπακωνσταντίνου. Την ερχόμενη Τετάρτη κατά πάσα βεβαιότητα θα γίνει και η κατάθεση απολογητικού υπομνήματος των Ελένη Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη, τα

αρχεία των οποίων διεγράφησαν από την αρχική λίστα. Tην πόρτα των κκ Μουζακίτη και Πεπόνη θα περάσουν ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης καθώς και όσοι υπηρέτησαν στο γραφείο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου κατά τη διάρκεια της θητείας του στο Υπουργείο Οικονομικών.

Για σκοτεινό σημείο στις σχέσεις του πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη με τον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τη Νόνη Καραγιάννη,ο γραμματέας επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης χαρακτηρίζοντας πολιτική σκευωρία τις καταγγελίες σε βάρος του Ευάγγελου Βενιζέλου .

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης ανέφερε μεταξύ άλλων :Δεν έχουμε κανέναν απολύτως λόγω να κάνουμε αυτά που μας κατηγορεί το ΠΑΣΟΚ πρέπει να σταματήσει στην Ελλάδα να αποδίδεται κάθε σκάνδαλο σε πολιτικά πτώματα.Οι ευθύνες του κ. Παπακωνσταντίνου που υπάρχουν, δεν μπορούν να κ/ρυψουν τις ευθύνες του κ.Βενιζέλου, ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης.

Η Ιπποκράτους σε μακροσκελή ανακοίνωση που εξέδωσε για το θέμα, κάνει μεταξύ άλλων λόγο για «χυδαιότητα» και «ακραία συκοφαντία» του ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος του Ευ. Βενιζέλου, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της Κουμουνδούρου ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέκρυψε τη «λίστα Λαγκάρντ».

Απο την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για «συγκάλυψη». «Αυτοί που εδώ και τρία χρόνια ισοπεδώνουν την ελληνική κοινωνία, τρέχουν να περιορίσουν την υπόθεση Λαγκάρντ στο πρόσωπο του κ. Παπακωνσταντίνου για να καλύψουν τους φίλους τους και τους εαυτούς τους», υπογραμμίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει ...ο αγώνας για την αποκάλυψη της αλήθειας και τον καταλογισμό ευθυνών αποτελεί το μεγάλο αίτημα του λαού μας»

Εν τω μεταξύ , εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς κινδυνεύουν να μείνουν οι Οδυσσέας Βουδούρης και Πάρις Μουτσινάς μετά τις δημόσιες τοποθετήσεις τους με τις οποίες τάσσονται υπέρ της παραπομπής σε προανακριτική των Ευάγγελου Βενιζέλου αλλά και Γιώργου Παπανδρέου.

Δημόσιο ερώτημα προς τον Πρωθυπουργό έθεσε με δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Τέρενς Κουίκ, αν τον είχε ενημερώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τη λίστα Λαγκάρντ επί κυβερνήσεως Παπαδήμου. Παράλληλα υποστήριξε ότι δεν μπορεί να μένει έξω από το κάδρο των ευθυνών για τη λίστα Λαγκάρντ ο Γιώργος Παπανδρέου σημειώνοντας ότι πολιτικές ευθύνες έχει και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα