Μέρκελ: Μπορούμε να κερδίσουμε στις εκλογές

Η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα πεπεισμένη ότι το κόμμα της, η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU), μπορεί να συνεχίσει να νικά στις εκλογές, μετά από ένα ετήσιο συνέδριο που υιοθέτησε πιο "κεντρώες πολιτικές".

"Αντιμετωπίσαμε τα θέματα του μέλλοντος. Θα συνεχίσουμε να πείθουμε τους ψηφοφόρους στο μέλλον", είπε στην ομιλία της κατά το τέλος της συνόδου, ενώπιον 1.000 συνέδρων που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή

στην Λειψία. "Είμαστε πρόθυμοι να δεχτούμε την ευθύνη για τη Γερμανία σε μια ενοποιημένη Ευρώπη", τόνισε.

Το CDU και οι συνεργάτες του CSU της Βαυαρίας, κερδίζουν το ένα τρίτο των ψήφων των Γερμανών, που τους καθιστά τον ισχυρότερο πολιτικό συνασπισμό της Γερμανίας. Η Μέρκελ κυβερνά σε συνασπισμό με ένα μικρότερο κόμμα, τους Ελεύθερους Δημοκράτες. Οι επόμενες εκλογές αναμένεται να γίνουν το 2013.

Το συνέδριο υιοθέτησε την Δευτέρα μια πολιτική που θα κάνει έναν κατώτερο μισθό νομικά δεσμευτικό στη Γερμανία, απορρίπτοντας τις αντιρρήσεις των συντηρητικών, ότι αυτό σημαίνει μεγαλύτερο ρυθμιστικό πλαίσιο στην οικονομία.

Σήμερα, το κόμμα σταμάτησε να υπερασπίζεται ένα διαστρωματωμένο σύστημα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με χαμηλές επιδόσεις και μέσης ικανότητας παιδιά που φοιτούν σε ξεχωριστά σχολεία. Η νέα πολιτική ευνοεί τις συγχωνεύσεις ανάμεσα σε τέτοια σχολεία σε μικρές πόλεις που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά και τα δύο.

Keywords
Τυχαία Θέματα