Μείωση του αριθμού χωρίς απολύσεις

Χωρίς απολύσεις θα προχωρήσει η μείωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150 χιλιάδες έως το 2015, σύμφωνα με πληροφορίες απο το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Από τις πρώτες συναντήσεις που έχουν γίνει μεταξύ υπουργείου και τεχνικού κλιμακίου της τρόικας προκύπτει ότι, οι δανειστές δείχνουν να πείθονται με την πολιτική της κυβέρνησης που εφαρμόζει τα μέτρα της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας. Ωστόσο, οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν απο την ερχόμενη Δευτέρα με την έλευση των επικεφαλής της τρόικας. Εν τω μεταξύ, αναρτήηθηκαν, στην ιστοσελίδα

του ΑΣΕΠ όλες οι πληροφορίες για την κινητικότητα και αφορά τους υπαλλήλους, οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τώρα μετακινούνται.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν:
α) Η υπ' αριθ. 1/2013 ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΦΕΚ 386/Β/21-2-2013).

β) Η υπ' αριθ. ΔΙΠΙΔΔ/B.1.1/1/οικ.5724 εγκύκλιος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της «Οδηγίες για την κινητικότητα των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα», με τα συνημμένα σε αυτή Παραρτήματα.

γ) Αναλυτικές οδηγίες προς τις Διευθύνσεις Διοικητικού/Προσωπικού των φορέων προέλευσης των προς μετακίνηση υπαλλήλων, σχετικά με την παραλαβή και τον έλεγχο των αιτήσεων καθώς και με την κατάρτιση του ψηφιακού πίνακα συνδρομής κριτηρίων.

Επίσης, στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ αναφέρεται ότι, μετά την παραλαβή του ψηφιακού πίνακα συνδρομής κριτηρίων από τους φορείς προέλευσης, η Αρχή θα καταρτίσει τον ενιαίο Πίνακα Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης των υπαλλήλων, βάσει του οποίου θα υλοποιηθεί η κινητικότητα του προσωπικού στους φορείς υποδοχής της υπ' αριθ. 1/2013 ανακοίνωσης του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα