Με υπογραφή Βαρουφάκη η επικύρωση

Με υπογραφή Βαρουφάκη αναμένεται να επικυρωθεί τελικά το κείμενο συμφωνίας με τους εταίρους, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή, μόνο προς συζήτηση, όπως επιβεβαίωσε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου «δεν αποφεύγουμε την ψηφοφορία επειδή φοβόμαστε αντιδράσεις. Πρόκειται για παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης και δεν χρειάζεται να της δίνουμε παραπάνω βαρύτητα, η συζήτηση όμως θα είναι ανοιχτή
και διαφανής». Η Βουλή θα ενημερωθεί αλλά νομικά δεν προκύπτει η υποχρέωση ψήφισης του κειμένου τόνισε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στάθης Λεουτσάκος.

Για «παραβίαση του Συντάγματος και προσβολή της νομοθετικής αρμοδιότητας της Βουλής», κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την «πεισματική άρνησή» της όπως τονίζει, να φέρει στη Βουλή τη συμφωνία με τους δανειστές.

Διευρυμένη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα διεξαχθεί στις 6 το απόγευμα, στο υπουργείο Οικονομικών, με βασικό αντικείμενο την παραγωγή νομοθετικού έργου.

Αγώνας δρόμου το Μάρτιο για την κυβέρνηση, προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκή ρευστότητα μπροστά στο διπλό βρόχο της αποπληρωμής δόσεων και της κάλυψης εσωτερικών αναγκών. Το ελληνικό ζήτημα θα συζητηθεί ξανά στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου. Μεταρρυθμίσεις έναντι μέρους της δόσης των 7,2 δις τον Μάρτιο θέλει ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Όχι στη δόση αν το αντίτιμο είναι η συνέχεια της σκοτοδίνης που ζούμε τόσα χρόνια», ξεκαθαρίζει ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Keywords
Τυχαία Θέματα