Με το βλέμμα στις ευρωεκλογές

Διαβουλεύσεις στα επιτελεία των κομμάτων με φόντο τον επερχόμενο 2ο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών αλλά και των ευρωεκλογών στις 25 Μαίου. Από το πρωί ο Αντώνης Σαμαράς έχει συνεχείς συσκέψεις για τη στρατηγική που θα ακολουθήσει η ΝΔ. Μιλώντας στον Αθήνα 9,84 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, τόνισε ότι η Κυβέρνηση θα στηρίξει τις υποψηφιότητες Σγουρού και Καμίνη σε περιφέρεια Αττικής

και Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα. Μεγάλα ντέρμπι αναμένονται σε πέντε περιφέρειες της χώρας, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην Αττική μεταξύ της Ρένας Δούρου και τουΓιάννη Σγουρού, στον Δήμο Αθηναίων μεταξύ του Γιώργου Καμίνη και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη, καθώς και στον Δήμο Πειραιά, όπου θα αναμετρηθούν Γιάννης Μώραλης και Βασίλης Μιχαλολιάκος.

Κατά την καθιερωμένη διακαναλική συνέντευξη Tύπου, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι η στήριξη της Κυβέρνησης σε Σγουρό και Καμίνη έχει καθαρά αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καμίνης, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Κρατήσαμε σε συνθήκες μεγάλης πόλωσης. Το γεγονός ότι χωρίς την στήριξη κομματικών μηχανισμών, κατορθώσαμε να κρατηθούμε στην πρώτη θέση νομίζω ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό». Παράλληλα, στην πρόταση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη για διεξαγωγή θεματικών ντιμπέιτ, που θα μπορούσαν να γίνουν και στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84, είπε ότι θέλει να τη δει συγκεκριμένα για να απαντήσει.

Από το Μιλάνο όπου βρίσκεται, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη διαδικτυακή τηλεόραση της ιταλικής εφημερίδας La Republica, υπογράμμισε ότι το μήνυμα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα φέρει ευρύτερη αλλαγή σε όλη τη χώρα, προσθέτοντας ότι Ρένα Δούρου και Γαβριήλ Σακελλαρίδης, συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες να εκλεγούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα