Με το βλέμμα στη Μόσχα

Στη Μόσχα είναι στραμμένα τα βλέμματα των Ευρωπαίων αξιωματούχων ενόψει της σημερινής συνάντησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον Ρωσο Πρόεδρο Βλαντιμιρ Πούτιν. «Δεν αποκλείουμε ότι όλα τα ζητήματα θα εγερθούν - δεν χρειάζεται, όμως, όλα να αποτιμώνται χρηματοπιστωτικά, διότι οι σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας είναι εξαιρετικά πολυεπίπεδες» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ερωτηθείς αν κατά την συνάντηση θα συζητηθεί

το θέμα του ελληνικού χρέους. O Ρώσος υπουργός Γεωργίας Νικολάι Φιοντόροφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξαιρεθούν η Ελλάδα, η Κύπρος και η Ουγγαρία από το εμπάργκο που έχει επιβάλει η Μόσχα στην εισαγωγή τροφίμων από τη Δύση.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας Αντόν Σιλουάνοφ τόνισε, απαντώντας σε δημοσιογραφικές ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα ενός ρωσικού δανείου προς την Ελλάδα, ότι προς το παρόν δεν έχει απευθυνθεί τέτοιο αίτημα προς τη Μόσχα και δεν έχει συζητηθεί.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz κάλεσε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να μην σπάσει τη γραμμή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας κατά την επίσκεψη του αύριο στη Μόσχα.

Ελλάδα έχει απαιτήσει και έχει λάβει πολλή αλληλεγγύη από την ΕΕ. Μπορούμε έτσι να ζητήσουμε και εμείς αλληλεγγύη από την Ελλάδα και αυτή η αλληλεγγύη να μην τερματιστεί μονομερώς, με έξοδο από τα κοινά αυτά μέτρα", δήλωσε ο Schulz μιλώντας σε εφημερίδα του Μονάχου.

Keywords
Τυχαία Θέματα