Με Ποδήλατο Στη Δουλειά

Η ομάδα της ιστοσελίδας podilates.gr πήρε την πρωτοβουλία να κηρύξει το Μάιο ως μήνα της εκστρατείας «Στη δουλειά με το ποδήλατο». Για την εκστρατεία αυτή, μίλησε σήμερα στον «ΑΘΗΝΑ 9.84», στις Νίκη Λυμπεράκη και Αγγελική Πανταλέων, ο Αλέξανδρος Αθανασόπουλος, ποδηλάτης:

«Αυτή η καμπάνια είναι ένα είδος προώθησης της νοοτροπίας του ποδηλάτου στους συναδέλφους και τους εργοδότες μας, διότι σε αυτούς -εμείς που πηγαίνουμε με ποδήλατο- έχουμε την περισσότερη επιρροή και μπορούμε να
τους μιλήσουμε. Είναι, λοιπόν, μια ευκαιρία που διαρκεί όλο το μήνα. Μπορεί κάποιος να συμμετέχει ατομικά ή και ομαδικά. Η ατομική συμμετοχή γίνεται με το να καταγράφει κάποιος τις διαδρομές που κάνει με ποδήλατο στη δουλειά, στην ιστοσελίδα μας www.podilates.gr. Από εκεί και πέρα, όσοι συμμετάσχουν, μπορούν να αυτοδιοργανωθούν σε ομάδες, οι οποίες ανήκουν σε οργανισμούς. Και οι διαδρομές που κάνουν, να προστίθενται στις ομάδες και στους οργανισμούς και να γίνεται ένα είδος συναγωνισμού μεταξύ ομάδων και μεταξύ οργανισμών, για το ποιος θα κάνει τα περισσότερα χιλιόμετρα ή τις περισσότερες διαδρομές κ.λπ...
Μέχρι τώρα συμμετέχουν διακόσιοι πενήντα ποδηλάτες και τριάντα οργανισμοί - εταιρίες».

* * * * * * * * * *

Για τις δυσκολίες που συναντά καθημερινά ένας ποδηλάτης, επιχειρώντας να διασχίσει το κέντρο της Αθήνας, για να φτάσει στη δουλειά του, η ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΠΑ, ποδηλάτης, είπε:

«Είναι πολύ σημαντική η παρουσία μας στους δρόμους. Χθες μόνο μέτρησα είκοσι ποδήλατα, στο πήγαινε - έλα στη διαδρομή Χολαργός - Μάρνη... Είναι τρομακτική η ψυχική ευεξία του ποδηλάτη. Όταν μου το πρότειναν, πριν κάποια χρόνια, και εγώ είχα τις αμφιβολίες μου, έλεγα πώς θα φτάνω, πώς θα είμαι, αλλά το λέω πολύ ειλικρινά, αυτός ο τρόπος ζωής σε βάζει σε μια άλλη διάθεση. Καταρχάς, είσαι πιο χαρούμενος, γιατί πραγματικά το ποδήλατο είναι μια άλλη στάση ζωής, πολύ πιο χαρούμενη, αλλά και μια στάση σεβασμού και στον εαυτό σου, δηλαδή ένα υγιές σώμα παράγει και υγιείς σκέψεις».

Ν. Λυμπεράκη: Έχετε αισθανθεί κίνδυνο;

Ελ. Παππά: «Πάρα πολύ λίγες φορές, γιατί βλέπω -με μεγάλη ευχαρίστηση- ότι ο κόσμος, καθώς συνηθίζει να μας βλέπει, αρχίζει και σκέφτεται ότι "μπορεί να υπάρχει κι ένα ποδήλατο, να προσέχω". Αυτό το βρίσκω πάρα πολύ σημαντικό... Πραγματικά, βλέπω σιγά - σιγά, με τον καιρό, πολύ μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των πολιτών. Πρέπει να σκεφτόμαστε, ότι πρώτα από όλα προτείνουμε έναν άλλον τρόπο ζωής. Το πεζοδρόμιο είναι για τους πεζούς, ο δρόμος είναι για ποδηλάτες, δίτροχα και αυτοκίνητα. Πρέπει να χωρέσουμε όλοι, αλλά με μια αλληλέγγυα προσέγγιση».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα