Η Ν. Μπακογιάννη στον ΑΘΗΝΑ984

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μίλησε στις 17/5 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Εδώ και δύο μήνες, η Δημοκρατική Συμμαχία -και εγώ, προσωπικά- έχουμε πει, ότι το επόμενο πρόγραμμα θα χρειαστεί να ψηφιστεί από 180 βουλευτές...
Η ώρα της αλήθειας έφτασε και λέει
πάρα πολύ απλά, ότι η κυβέρνηση, επειδή απέτυχε στην μεταρρυθμιστική της προσπάθεια 100%, ουσιαστικά βρισκόμαστε πλέον στην ίδια θέση που βρισκόμασταν πέρυσι το Μάιο...».

* Για εθνική συνεννόηση:

«Η εθνική συνεννόηση είναι απολύτως απαραίτητη, διότι αν δεν υπάρξει, το μήνυμα προς το εσωτερικό της χώρας και προς το εξωτερικό δεν θα έχει την ίδια δύναμη. Σήμερα πλέον και ο ελληνικός λαός ξέρει, ότι η κυβέρνηση είναι αδύναμη να προχωρήσει, στο εξωτερικό βλέπουν μια κυβέρνηση αδύναμη και αλληλοσπαρασσόμενη και από την άλλη μεριά, μια αντιπολίτευση που δηλώνει ότι υπάρχουν λεφτά. Οπότε, με αυτή τη λογική, σου λένε οι ξένοι, ότι "δεν είστε σοβαροί άνθρωποι, αφήστε μας ήσυχους". Η Ελλάδα θα έχει βοήθεια από την Ευρώπη, αλλά για να έχει αυτή τη βοήθεια, πρέπει να επιδείξει η ίδια ωριμότητα και σοβαρότητα... Επί της ουσίας και τα δύο κόμματα συμφωνούν στις αποκρατικοποιήσεις και τα δύο κόμματα συμφωνούν, ότι πρέπει να υπάρξει άμεση αξιοποίηση της περιουσίας...
Πρέπει να λεχθεί καθαρά, ότι στην Ελλάδα σήμερα αυτή είναι η ενδεδειγμένη πολιτική, δεν υπάρχει οτιδήποτε μαγικό, το οποίο μπορεί να μας φέρει στην κατάσταση που ήμασταν πριν από την κρίση... Αυτή η πολιτική θα μας βγάλει πιο δυνατούς. Θα περάσουμε δύσκολα, αλλά θα μας βγάλει πιο δυνατούς, θα σταθεί η Ελλάδα σε γερά πόδια κι όχι σε πήλινα...».

* Για ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές:

«Ή θα υπάρξει εθνική συνεννόηση ή την εθνική συνεννόηση θα την επιβάλλει ο λαός με τις εκλογές. Το κόστος αυτών των εκλογών δεν θα το συγχωρέσει ποτέ ο ελληνικός λαός σε ένα ξεπερασμένο κομματικό σύστημα...».

Και πρόσθεσε: «Είμαι σίγουρη ότι θα υπάρξουν υποχρεωτικά συνεργασίες, μετά από τις όποιες εκλογές... Μια συμπεφωνημένη πολιτική, που έχει ευρύτερη στήριξη, έχει και μεγαλύτερα περιθώρια να περάσει απέναντι στις συντεχνίες των συνδικαλιστών, εργατοπατέρων κ.λπ...»


* Για το κέντρο της Αθήνας:

«Χειροτερεύουν πάρα πολύ τα προβλήματα στο κέντρο, αλλά δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζονται. Υπάρχουν πολύ συγκεκριμένες προτάσεις. Ένα μέρος των προτάσεων το είχαμε ακολουθήσει εμείς, κατά τη διάρκεια της δημαρχίας. Χρειάζεται σήμερα συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είναι πάρα πολύ μικρή η περιοχή, στη Γερανίου,  την οποία ονομάτισε ο πρωθυπουργός. Δεν αγγίζει τον Άγιο Παντελεήμονα, δεν αγγίζει τις υπόλοιπες περιοχές. Όλο το κέντρο χρειάζεται προσοχή, μια συγκεκριμένη πολιτική, αστυνόμευση, απομάκρυνση κ.λπ... Ας ανοίξουν τα σχέδια που είχαμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ας τα κάνουμε πράξη...».


«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Keywords
Τυχαία Θέματα