Με οδηγό τον Γκόμεζ η Γερμανία

Η πρώτη ομάδα που έκανε το "δύο στα δύο" βρέθηκε. Είναι η Γερμανία και με το 2-1 επί της Ολλανδίας όχι μόνο είναι αγκαλιά με την πρόκριση, αλλά ουσιαστικά εκτροχίασε έναν μεγάλο αντίπαλο.Με το ενάμιση πόδι εκτός, είναι η Ολλανδία. Οι που «οράνιε» μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, είχαν δύο χαμένες ευκαιρίες με τον Φαν Πέρσι στο 7' και στο 11', αλλά βρέθηκαν πίσω στο σκορ, χάρη σε γκολ του Γκόμεζ: πρώτα στο 24' όταν από εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Σβαϊνστάιγκερ πλάσαρε ιδανικά και ακολούθως στο 38', σκοράροντας
με ωραίο και δυνατό σουτ.

Η Ολλανδία τα έπαιξε όλα για όλα στο δεύτερο ημίχρονο, πίεσε την Γερμανία, μείωσε με τον Φαν Πέρσι στο 74', αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει άλλο γκολ. Ο Φαν Πέρσι στο 58', ο Σνάιντερ στο 62' και στο 71' (φωνάζουν για χέρι οι Ολλανδοί) και ο Ρόμπεν στο 69' σπατάλησαν καλές ευκαιρίες, αλλά δεν βρήκαν δίχτυα. Σε αυτό το διάστημα, η Γερμανία πρόσεξε περισσότερο τα μετόπισθεν και είχε δύο καλές ευκαιρίες: με τον Γκόμεζ στο 70' και με τον Κλόζε στο 89' (έκανε τραγικό λάθος ο Στεκέλενμπουργκ, αλλά η μπάλα από την κόντρα κατέληξε μόλις άουτ).

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Στεκέλενμπουργκ, Φαν ντερ Βιλ, Χαϊτίνγκα, Ματάισεν, Βίλεμς, Φαν Μπόμελ (46' Φαν ντερ Φάαρτ), Νάιτζελ Ντε Γιονγκ, Σνάιντερ, Σνάιντερ, Ρόμπεν (83' Κάιτ), Αφελάι (46' Χούντελααρ), Φαν Πέρσι.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Μπαντστούμπερ, Λαμ, Κεντίρα, Σβαϊνστάιγκερ, Μίλερ (92' Μπέντερ), Οζίλ (81' Κρόος), Ποντόλσκι, Γκόμεζ (72' Κλόζε).
Keywords
Τυχαία Θέματα