Με διάβασες; Χάρισέ με

Θέλοντας να παρουσιάσει τη σύγχρονη βιβλιοπαραγωγή και να περάσει το μήνυμα ότι, η γνώση πρέπει να διακινείται, η 35η Γιορτή Βιβλίου, ανοίγει τις πόρτες της μετά από μια δεκαετία και πάλι στο Πεδίον του Άρεως.

Η περιοχή, η οποία αναπλάθεται, θα φιλοξενήσει τη μεγάλη Γιορτή του Βιβλίου από 4 έως 20 Μαΐου.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία με σύνθημα «Με διάβασες; Χάρισέ με! Χαρίστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη!», που ξεκίνησε πέρσι, είχε τεράστια επιτυχία και συνεχίζεται φέτος, προκειμένου να συγκεντρωθούν

βιβλία για την ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ξάνθης, των Νοσοκομείων Παίδων Αγίας Σοφίας και Αγλαΐας Κυριακού, του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και του Γυμνασίου - Λυκείου Βερδικούσας Ελασσόνας.

Οι βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να βρουν συγκεντρωμένους όλους τους τίτλους βιβλίων, που κυκλοφόρησαν πρόσφατα και παράλληλα να παρακολουθήσουν πλήθος εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, όπως: Συναυλίες, στρογγυλά τραπέζια, παρουσιάσεις βιβλίων, κινηματογραφικές προβολές, αλλά και έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας με τίτλο «Σκίτσο δαγκωτό».

Την τελευταία μάλιστα την καθιστά ιδιαίτερα επίκαιρη το γεγονός ότι πραγματοποιείται 4 Μαΐου, προπαραμονή των εκλογών. Συμμετέχουν με έργα τους, 26 Έλληνες σκιτσογράφοι, (ανάμεσά τους ο ΚΥΡ, ο Στάθης και ο Ηλίας Μακρής), ενώ οι επισκέπτες, θα ψηφίσουν κόμμα, με σκίτσο, ατάκα ή σύνθημα στην κάλπη που θα έχει στηθεί και η καλύτερη έμπνευση θα βραβευτεί με ένα μπλουζάκι δημιουργία των σκιτσογράφων.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεοαλίας του Δήμου Αθηναίων Παναγιώτα Ψαράκη ανακοίνωσε ότι ο Δήμος της Αθήνας συμμετέχει με δυο περίπτερα στα οποία παρουσιάζονται εκδόσεις του Δήμου με θέμα την Αθήνα, ενώ έκανε μνεία στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δ.Α., λέγοντας ότι στόχος είναι να μετατραπεί σε ζωντανό πυρήνα γνώσης, στην καρδιά της Αθήνας, μέσα από μια σειρά δράσεων.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εκδοτών βιβλίου Θάνος Ψυχογιός, ερωτηθείς σχετικά με την κρίση και την επίδρασή της στον χώρο του βιβλίου τόνισε ότι, περισσότερο από τους εκδότες πλήττεται ο βιβλιοπωλικός κόσμος, ενώ τόνισε την ανάγκη για μείωση του ΦΠΑ κάτι που όπως είπε αν δεν συμβεί θα είναι καταστροφικό.

Την 35η γιορτή βιβλίου συνδιοργανώνουν από 4 έως 20 Μαΐου, ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής, με τη συνεργασία του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων.

Χορηγός επικοινωνίας είναι και ο Αθήνα 984.

Keywords
Τυχαία Θέματα