Πρόσκληση των θεσμών αναμένει η κυβέρνηση

Έτοιμη να ανταποκριθεί στην πρόσκληση των θεσμών για συνέχιση της διαπραγμάτευσης δηλώνει η κυβέρνηση , σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι οι εκπρόσωποι των τεχνικών ομάδων που προσήλθαν στις Βρυξέλλες το Σαββατοκύριακο δήλωσαν αναρμόδιοι με αποτέλεσμα ο γύρος της διαπραγμάτευσης να μην γίνει ποτέ. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι “Η ελληνική πλευρά αναμένει την πρόσκληση των θεσμών «και ανά πάσα στιγμή θα ανταποκριθεί για την συνέχιση της διαπραγμάτευσης». Εν τω μεταξύ συναντήσεις με τον επικεφαλής του

Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη θα έχει αύριο στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και στις 11.30 το πρωί θα συναντηθεί με τη νέα πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους δύο αρχηγούς κομμάτων για τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία.

Προηγήθηκε συνεδρίαση της πολιτικής ομάδας διαπραγμάτευσης υπό τον Πρωθυπουργό, ενώ δεν αποκλείεται αργότερα απόψε ο Αλέξης Τσίπρας να έχει εκ νέου τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την ελληνική πρόταση που κατατέθηκε το Σαββατοκύριακο στις Βρυξέλλες, η Αθήνα αντιπροτείνει μέτρα, όπως έκτακτη φορολόγηση για 2 χρόνια με 12% των επιχειρήσεων με κέρδη πάνω από 1 εκατομμύριο Ευρώ, αύξηση του εταιρικού φόρου από το 26 στο 29%, τρεις συντελεστές ΦΠΑ, 6,13 και 23%, χωρίς να είναι γνωστό ποια προιόντα θα μεταφερθούν σε ποια κλίμακα, ενώ αποδέχεται την πρόταση των δανειστών, για πρωτογενές πλεόνασμα 1% φέτος και 2% το 2016.

Κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, έστειλε μήνυμα στο εξωτερικό, τονίζοντας ότι το μόνο πλάνο της Κυβέρνησης είναι η συμφωνία με τους δανειστές και απέρριψε δε εκ νέου τα σενάρια εκλογών ή δημοψηφίσματος. Αύριο στη μία το μεσημέρι θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ .

Keywords
Τυχαία Θέματα