Σε εξέλιξη η συνάντηση με την τρόικα

Σε εξέλιξη είναι αυτήν την ώρα, στο υπουργείο Οικονομικών, η τελευταία συνάντηση, για τον πρώτο γύρο των διαπραγματεύσεων, μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής της τρόικας. Οι εκπρόσωποι των δανειστών αναμένεται στη συνέχεια να αναχωρήσουν από την Αθήνα και να επιστρέψουν στην Ελλάδα μετά τις 26 Οκτωβρίου και την ανακοίνωση των stress tests για τις τράπεζες.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γκίκας Χαρδούβελης, είναι προγραμματισμένο να αναχωρήσει το προσεχές Σάββατο για την Ουάσιγκτον, όπου την Κυριακή, 12 Οκτωβρίου, θα συναντηθεί με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ. Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν, η εν εξελίξει αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας, το δημόσιο χρέος και η επόμενη ημέρα μετά τη λήξη του ευρωπαϊκού Μνημονίου στο τέλος του έτους.

Στη συνάντηση συμμετέχουν, επίσης, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου, ο βουλευτής Επικρατείας Χρ.Λαζαρίδης και οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ Χ. Πρωτόπαπας και Κ. Πιερρακάκης.

Το υπουργείο Οικονομικών θέλει να έχει ένα μαξιλάρι ασφαλείας σε χρηματοδοτικούς πόρους, που θα διευκολύνει την μετά μνημόνιο ημέρα. Πηγές αναφέρουν ότι αυτή τη στιγμή έχει συγκεντρωθεί ποσό ύψους περίπου 5 δισ. ευρώ και εκτιμάται ότι μπορεί να ανέλθει στα 7 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.

Ως εισόδημα θα φορολογηθούν το 2015 οι παροχές σε είδος που δίνουν οι επιχειρήσεις στους εργαζομένους τους, σύμφωνα με εγκύκλιο της γενικής γραμματέως εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου. Μεταξύ αυτών δωροεπιταγές, δαπάνες κάλυψης κόστους κινητών τηλεφώνων, παροχή εταιρικών αυτοκινήτων, εργοδοτικές συνδρομές για δαπάνες σχολείων, φροντιστηρίων και παιδικών σταθμών εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά έτος.

Παράλληλα, φορολογητέο εισόδημα θα θεωρείται το φθηνό ρεύμα που απολαμβάνουν τα νυν και πρώην στελέχη της ΔΕΗ και αντίστοιχες παροχές προς τους εργαζόμενους και συνταξιούχους των εταιρειών τηλεφωνίας, παροχής αεριού και συνδρομητικών υπηρεσιών, εφόσον απολαμβάνουν μειωμένο τιμολόγιο.

Ο Δημήτρης Τσαγκάρης διευθύνων σύμβουλος της FAO oikonomics μιλώντας στους Γιάννη Παπαγεωργίου και Νεκτάριο Νότη χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη εγκύκλιο άστοχη και δίνει παραδείγματα που εξηγούν την παραδοξολογία της.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα