Εμπλοκή στη συμφωνία με τα κοκκινα δάνεια

Με ανοιχτά μέτωπα αναχωρούν από τη χώρα οι επικεφαλής της τρόικας. Δεν υπήρξε συμφωνία για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια στη χθεσινή σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου με τους εκπροσώπους των δανειστών καθώς σύμφωνα με πληροφορίες εμπλοκή υπάρχει αναφορικά με τα κενά στα στοιχεία που κατέθεσε η ελληνική πλευρά σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό κόστος από τη ρύθμιση. Εν τω μεταξύ, σε εκκρεμότητα παραμένει και η ρύθμιση για τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου εργασίας

στο θέμα των ομαδικών απολύσεων και του τρόπου λήψης απόφασης για απεργίες επιμένουν μόνοι οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ.

Σε ό,τι αφορά , το ασφαλιστικό οι όποιες συζητήσεις μετατίθενται χρονικά.

Όπως δήλωσε στέλεχος του υπουργείου δεν θα κλείσει η συμφωνία μέχρι την Τρίτη, οπότε φεύγει η τρόικα, ενώ σημείωσε πως θα υπάρξουν και αύριο συναντήσεις των τεχνικών κλιμακίων. Από το υπουργείο Ανάπτυξης εκτιμούν ότι οι νέες διευκρινίσεις που ζητά η τρόικα, ιδιαίτερα για τη δημοσιονομική επίπτωση των μέτρων, δεν επιτρέπουν την εκτίμηση για το πότε θα υπάρξει συμφωνία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις η ρύθμιση χρεών προς ασφαλιστικά ταμεία και εφορίες είναι το θέμα που δεν έχει κλείσει ακόμη καθώς δεν υπάρχει ακριβής εκτίμηση για το δημοσιονομικό κόστος.

Keywords
Τυχαία Θέματα