Μαύρος απολογισμός

Ενάς νεκρός διαδηλωτής -που κατέληξε από ανακοπή καρδιάς- και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός των ταραχών στο κέντρο της Αθήνας.

Ο 53χρονος άνδρας ήταν οικοδόμος συνδικαλιστής.Ερευνα για να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου, ενώ στο νοσοκομείο έσπευσε εισαγγελικός λειτουργός.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», o διαδηλωτής διακομίστηκε
από την Αίγλη του Ζαππείου χωρίς σφυγμούς, ενώ δεν έφερε τραύματα. Στο ανακοινωθέν σημειώνεται ακόμη πως έγινε προσπάθεια ανάνηψης χωρίς επιτυχία.
Τα συλλυπητήριά του για το θάνατο του 53χρονου εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής: «Θα ήθελα να εκφράσω τα συλλυπητήρια μου για το θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ. Ένας εργαζόμενος αγωνιστής που κατέβηκε σήμερα στο Σύνταγμα για να διεκδικήσει ένα καλύτερο αύριο. Κάνω έκκληση σε όλους για υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση».

«Η τυφλή βία των κουκουλοφόρων έκανε να χάσουμε έναν συνάνθρωπό μας σε ώρες που η κυβέρνηση είχε χάσει τον έλεγχο της κατάστασης», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς και εξέφρασε εκ μέρους της ΝΔ συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου διαδηλωτή. «Το μεγαλύτερο όπλο αυτήν τη στιγμή», πρόσθεσε, «είναι αυτοσυγκράτηση και νηφαλιότητα και βεβαίως ψυχραιμία».

«Έπεσε κάτω κατά τη στιγμή σύγκρουσης, μπορεί να μην έφερε μελανά χτυπήματα στο σώμα, έγινε όμως ακριβώς μέσα στη διαδήλωση», σημείωσε  η Αλέκα Παπαρήγα και συμπλήρωσε: «Πέρα από τον άτυχο νεκρό στον «Ευαγγελισμό» υπάρχουν 40 τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια».

Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Ανακοίνωση με αφορμή το θάνατο του 53χρονου διαδηλωτή εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία

Όπως διευκρινίζεται στην ανακοίνωση στις 16.00 περίπου εντός του Ζαππείου άτομο πλησίασε αξιωματικό της Αστυνομίας, τον ενημέρωσε ότι αισθάνεται αδιαθεσία και κάθισε σε παρακείμενο παγκάκι.

Στο σημείο έσπευσαν άλλα τρία άτομα που προσπάθησαν να τον βοηθήσουν, ενώ ο αξιωματικός τηλεφώνησε στις 16.07 στο ΕΚΑΒ. Περίπου στις 16.23 έφθασε στο σημείο σταθμός του ΕΚΑΒ με δίκυκλο και λίγα λεπτά αργότερα, στις 16.30 έφτασε ασθενοφόρο, που τον μετέφερε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. από τις πρωινές ώρες σήμερα μέχρι τις 17.00, δεν επιχείρησαν αστυνομικές δυνάμεις επί της οδού Αμαλίας, από τη διασταύρωσή της με την οδό Όθωνος και μέχρι τη διασταύρωσή της με την οδό Όλγας καθώς και στην περιοχή του Ζαππείου «όπου και δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων».
Keywords
Τυχαία Θέματα