Μαρτυρίες για την δολοφονία του Χατζηκωστή

Με την εξέταση και αντεξέταση των μαρτύρων κατηγορίας Δημήτρη Δημητρίου και Νατάσσας Αγαθοκλέους συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας, η εκδίκαση της υπόθεσης της δολοφονίας του διευθύνοντος σύμβουλου του συγκροτήματος «Δίας» και της τηλεόρασης «Σίγμα» Άντη Χατζηκωστή.

Στην αρχή της εξέτασής του ο κ. Δημητρίου, ο οποίος όπως είπε διατηρούσε φιλικές σχέσεις με το θύμα, διευκρίνισε ότι, παρά το γεγονός ότι σε συμπληρωματική κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία στις 14/01/2010 ότι μαζί με τον Άντη Χατζηκωστή είχαν δημιουργήσει μια εταιρεία

πόκερ στο διαδίκτυο, αυτό δεν ανταποκρίνεται στην αλήθεια, αλλά η εταιρεία ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. Η συμμετοχή του Χατζηκωστή, είπε, δεν ήταν απολύτως καμία.

Ο κ. Δημητρίου ανέφερε επίσης ότι κατά τη διάρκεια του 2005 με 2006 είχε προσέξει ότι τα παιχνίδια αυτά μεταφέρονται στην τηλεόραση και το ανέφερε στον Αντη Χατζηκωστή με την προοπτική ότι μπορεί να πρόβαλε ορισμένα τουρνουά η τηλεόραση του Σίγμα και για να του δοθούν ευνοϊκοί όροι διαφήμισης της ιστοσελίδας.

Όσον αφορά στο γεγονός ότι το θύμα του είχε δώσει 30.000 ευρώ που, όπως αναφέρθηκε, ήταν και ο λόγος που κλήθηκε για να δώσει τη συμπληρωματική κατάθεση στην Αστυνομία, ο κ. Δημητρίου είπε ότι η ιστοσελίδα πόκερ δεν έβγαζε τα έξοδά της και υπήρχε η πρόθεση να γίνει μια σύμπτυξη με ιστοσελίδα διαδικτυακού καζίνο. Προς το σκοπό αυτό του είχε αρχικά δώσει τα χρήματα ο Αντης Χατζηκωστής με τη συμφωνία, όπως είπε, ότι θα του τα επέστρεφε όταν υπήρχε αρκετό κέρδος.

Κληθείς να πει τι έγινε τελικά με τις 30.000 του Άντη Χατζηκωστή ανέφερε ότι του τις επέστρεψε.

Οι δικηγόροι υπεράσπισης έθεσαν ερωτήματα στο μάρτυρα σχετικά με τη σχέση του με το διαδικτυακό τζόγο, τις γνώσεις του, τις εταιρείες τις οποίες ο ίδιος ίδρυσε και κατά πόσο θα υπήρχε οποιαδήποτε επίδραση στην εγχώρια αγορά του ηλεκτρονικού τζόγου από τα κοινά σχέδια που μπορεί ο ίδιος να είχε με τον Αντη Χατζηκωστή για ανάπτυξη τέτοιων επιχειρήσεων.

Η δεύτερη μάρτυρας Νατάσσα Αγαθοκλέους περιέγραψε από πλευράς της τα σχέδια που γίνονταν από πλευράς ενός «consortium», όπως είπε, που αποτελείτο από τους Ρέα Ανδρονίκου, Γιάννο Αθηαινίτη, τους Τάσο Κρασοπούλη και Ελενα Σκορδέλη και της ίδιας και του λογιστή και συνεργάτη της Γιώργο Παπαχριστοφόρου για απόκτηση του 51% του μετοχικού κεφαλαίου του τηλεοπτικού καναλιού «Σίγμα».

Σύμφωνα με την κ. Αγαθοκλέους, το «consortium» τελικά δεν σχηματίστηκε λόγω προβλημάτων που υπήρχαν μεταξύ Ρέας Ανρονίκου και Γιάννου Αθηαινίτη όσον αφορά τις εξασφαλίσεις που θα έδιδαν ο ένας στον άλλο. Η ίδια, όπως ανέφερε απαντώντας σε ερωτήσεις, διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον κατηγορούμενο Τάσο Κρασοπούλη και μέσω του ιδίου γνώρισε την Ελενα Σκορδέλη, η οποία σύμφωνα με τα λεγόμενα της θα τη βοηθούσε επίσης να πουλήσει έκταση γης τριάντα σκάλων που είχε στο Μενεού.

Κληθείσα να πει κατά πόσο η κ. Ανδρονίκου έτυχε να εκφραστεί μπροστά της κατά του Άντη ή του Κωστή Χατζηκωστή, η μάρτυρας είπε ότι δεν θυμάτα

Keywords
Τυχαία Θέματα