Απονομή Θεατρικών Βραβείων Κοινού

Στην κατάμεστη από ανθρώπους της τέχνης και θεατρόφιλους αίθουσα «Αλεξάνδρα Τριάντη» του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη, 8 Νοεμβρίου, το βράδυ η απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού 2011 του «Αθηνοράματος».

Πρόκειται για θεσμό που το εβδομαδιαίο περιοδικό έχει καθιερώσει εδώ και δεκατρία χρόνια και βασίζεται στην κρίση των αναγνωστών του.

Καλύτερη παράσταση για το 2011 το κοινό ανέδειξε το «Συρανό Ντε Μπερζεράκ» του Εθνικού Θεάτρου, με τον Νίκο Καραθάνο να παίρνει και το βραβείο καλύτερης

σκηνοθεσίας. Το Βραβείο 1ου ανδρικού ρόλου πήρε ο Δημήτρης Καταλειφός για τον «Επιστάτη», ενώ το αντίστοιχο γυναικείο απονεμήθηκε στη Λήδα Πρωτοψάλτη για το «Άννα Είπα». Η «Λήθη» του Δημήτρη Δημητριάδη βραβεύτηκε ως το καλύτερο νεοελληνικό έργο για το 2011.

Από τον Νοέμβριο του 2010 έως και τον Μάιο του 2011, οι αναγνώστες του Αθηνοράματος είδαν και βαθμολόγησαν, μέσα από τις ειδικές φόρμες της Θεατρομανίας που δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα στο περιοδικό, τις παραστάσεις της σεζόν και ανέδειξαν τις τρεις καλύτερες εξ αυτών, τους καλύτερους σκηνοθέτες, ηθοποιούς, σκηνογράφους, ενδυματολόγους, συνθέτες και φωτιστές, όπως και τον συγγραφέα του καλύτερου νεοελληνικού έργου της χρονιάς.

Ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών, η φετινή απονομή των Θεατρικών Βραβείων Κοινού συνοδευόταν από μία παράσταση μαύρης κωμωδίας με άφθονα στοιχεία επιστημονικής φαντασίας και θέμα της την ανάγκη μας να βρούμε τους ήρωες του σήμερα, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστή τον Οδυσσέα Παπασπηλιόπουλο.

Keywords
Τυχαία Θέματα