Μαραζώνει ο συνεδριακός τουρισμός

Την ανησυχία του για το συνεδριακό τουρισμό της Αθήνας εκφράζει ο Δήμαρχος Αθηναίων με επιστολή του προς τους υπουργούς Πολιτισμού και Εξωτερικών.
Στην επιστολή του, ο κ. Καμίνης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Με την επιστολή μου επιθυμώ να σας εκφράσω τη βαθιά μου ανησυχία για το μέλλον του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας και της Ελλάδας γενικότερα, ο οποίος αποτελεί βασική πηγή εσόδων

τόσο για την πόλη όσο και για τη χώρα, αλλά και τον υπαρκτό πλέον κίνδυνο αμαύρωσης της εικόνας της χώρας μας σε επιστημονικούς φορείς συνεδρίων και άλλων σημαντικών διοργανώσεων στο εξωτερικό.


Μόλις προχθές ετέθησαν υπόψη μας σοβαρές πληροφορίες ότι η  Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας (European Society of Cardiology) στην οποία εντάσσονται και αρκετοί επιμέρους οργανισμοί, που έχουν επιλέξει την πόλη της Αθήνας για τη διεξαγωγή των ετήσιων συνεδρίων τους για τα επόμενα τρία χρόνια, έχει αποφασίσει να προβεί στην περικοπή κάθε συνεδριακής δραστηριότητας στην Ελλάδα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι τα εν λόγω συνέδρια προέβλεπαν τη συμμετοχή περισσοτέρων των 10.000 επιστημόνων από όλο τον κόσμο και θα απέφεραν σημαντικά έσοδα στην οικονομία της πόλης και στο Δήμο Αθηναίων, πέραν του ιδιαίτερου κύρους και της έμμεσης  προβολής του προορισμού.

Πληροφορούμαστε ότι η Διοίκηση της Εταιρείας επικαλείται λόγους πολιτικής και οικονομικής αστάθειας στη χώρα μας καθώς και το υψηλό οικονομικό και χρηματοπιστωτικό ρίσκο  και δρομολόγησε, ήδη, τη μεταφορά των εν λόγω συνεδρίων σε άλλους προορισμούς της Ευρώπης.

Δεδομένης της σοβαρότητάς της η κατάσταση, αυτή ξεπερνά τα όρια και τις δυνατότητες αντιμετώπισής της από την πόλη της Αθήνας, καθώς το πλήγμα που επέρχεται είναι βαρύτατο για τη συνολική εικόνα και θέση της χώρας στη παγκόσμια επιστημονική και ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας, πέραν κάθε αμφιβολίας θα επηρεάσει αρνητικά και προς την ίδια κατεύθυνση σειρά άλλων αντίστοιχων και ανάλογων Επιστημονικών Φορέων, οι οποίοι είτε έχουν κλείσει συνέδρια στην Αθήνα και στη χώρα μας είτε εξετάζουν την Αθήνα ή άλλη περιοχή της χώρας μας ως πιθανό προορισμό για τη διεξαγωγή των συνεδρίων τους.

Οι συνεργάτες μου στο Γραφείο Συνεδρίων Αθηνών και εγώ, φοβούμαστε ότι η εξέλιξη αυτή μπορεί να σηματοδοτήσει μία γενικευμένη πρακτική ανάλογης επιχειρηματολογίας, που θα φέρει σε δυσχερέστατη θέση την εγχώρια συνεδριακή αγορά, σε οποιονδήποτε προορισμό της χώρας μας.

Σας καλώ και σας ζητώ να προχωρήσετε επειγόντως στις δέουσες ενέργειες προκειμένου να μετριαστεί ο αντίκτυπος μίας τέτοιας εξέλιξης και να αποφευχθούν οι ολέθριες επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη θέση της Ελλάδας και της Αθήνας στη διεθνή συνεδριακή αγορά.

Επιπροσθέτως, πληροφορούμαστε με ανησυχία ότι Υπουργεία, Δημόσιοι Οργανισμοί και Επιχειρήσεις Κοινής Ωφέλειας σχεδιάζουν την απομάκρυνση κεντρικών υπηρεσιών τους από την καρδιά της Αθήνας.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας, με όλες μας τις δυνάμεις, προκειμένου να συσ

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μαραζώνει,marazonei