Αισιοδοξία για τις εγγυήσεις των κομμάτων

Άμεσα, ακόμη και εντός της ημέρας, τα ελληνικά κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου θα κάνουν τα πάντα, για εξασφαλισθεί η εκταμίευση της 6ης δόσης, δήλωσε σήμερα το μεσημέρι ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος. Ο κ. Βενιζέλος πρόσθεσε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα θα πρέπει

να αποφασίσει νέα μέτρα για τη διετία 2013-2014. Επιπλέον εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συζητήσεις για το PSI θα ξεκινήσουν μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του έτους 2012.Αναφερόμενος στη νέα δανειακή σύμβαση είπε ότι πρέπει να ψηφιστεί από αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή από τα 4/5 της Βουλής.

Οι συζητήσεις για το σχέδιο μείωσης του ελληνικού χρέους θα ξεκινήσουν μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012, δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος, ενώ πρόσθεσε ότι εντός του Ιουνίου η χώρα θα πρέπει να εξειδικεύσει τα μέτρα λιτότητας για το 2013 και το 2014.

Πρέπει να ψηφίσουμε για τον προϋπολογισμό του 2012 πριν τη Σύνοδο Κορυφής της 9ης Δεκεμβρίου, σημείωσε ο κ. Βενιζέλος και προσέθεσε ότι στόχος η νέα δανειακή σύμβαση να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία, ήτοι τα 4/5 της Βουλής.

«Πρέπει να δράσουμε ταχύτατα για την εφαρμογή της συμφωνίας των 130 δισ. ευρώ. Κάθε καθυστέρηση για το νέο πακέτο βοήθειας αυξάνει τους κινδύνους», τόνισε.

Πρέπει να λάβουμε την 7η δόση πριν τα τέλη Φεβρουαρίου, σημείωσε ακόμα. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Αισιοδοξία,aisiodoxia