Μάλι:Έρευνα ΔΠΔ για δολοφονίες και βιασμούς

Το γραφείο του εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ανακοίνωσε σήμερα ότι παρακολουθεί «με προσοχή» την κατάσταση στο Μάλι και ότι «θα αποφασίσει μελλοντικά» εάν θα αρχίσει προκαταρκτική έρευνα για τη χώρα αυτή της Δυτικής Αφρικής.

«Το γραφείο θα συνεχίσει να παρακολουθεί την κατάσταση για να διαπιστώσει εάν εγκλήματα, τα οποία είναι στην αρμοδιότητα του ΔΠΔ, διαπράττονται στο έδαφος του Μάλι από οποιαδήποτε πλευρά και θα αποφασίσει μελλοντικά εάν πρέπει ν΄ αρχίσει προκαταρκτική έρευνα για την κατάσταση αυτή», αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

«Το γραφείο του εισαγγελέα Λουίς Μορένο-Οκάμπο παρακολουθεί με προσοχή την κατάσταση στο Μάλι από τότε που ξέσπασαν οι συγκρούσεις εκεί, γύρω στις 17 Ιανουαρίου», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Σύμφωνα με διάφορες πηγές, συμπεριλαμβανομένων υψηλόβαθμων υπαλλήλων του ΟΗΕ, εγκλήματα, όπως δολοφονίες, απαγωγές, βιασμοί, η στρατολόγηση παιδιών, έχουν διαπραχθεί από διάφορες οργανώσεις στο βόρειο τμήμα της χώρας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα