«Νίκη» Ολάντ από την ιταλική πολιτική

Τον σοσιαλιστή υποψήφιο, Φρανσουά Ολάντ, υποστηρίζει η πλειονότητα των Ιταλών πολιτικών, για τον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

«Πρόκειται για το πρώτο βήμα, για μια αλλαγή, τόσο στην Γαλλία, όσο και στην Ευρώπη», τονίζει ο γραμματέας του προοδευτικού «Δημοκρατικού Κόμματος» Πιερλουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος, όμως, δεν θέλει να θριαμβολογήσει πριν τον δεύτερο γύρο. «Περιμένουμε το οριστικό αποτέλεσμα, στις 6 Μαίου» προσθέτει.

«Χωρίς τον άξονα Μέρκελ

Σαρκοζί, ο Ολάντ θα μετατραπεί σε πολύτιμο σύμμαχο του Μόντι, η φωνή του οποίου θα μπορέσει να εισακουσθεί περισσότερο» συμπληρώνει ο πρώην υπουργός εξωτερικών, Μάσιμο Ντ' Αλέμα.

 
Την έμμεση υποστήριξή του στον κεντροαριστερό υποψήφιο των γαλλικών εκλογών, εξέφρασε και ο μετριοπαθής καθολικός πολιτικός Πιερφερνρινάντο Καζίνι, τονίζοντας ότι «ελπίζει να μπορέσει η Ευρώπη, να ξαναρχίσει να μιλά για ανάπτυξη».

Και πολλοί συνεργάτες του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δηλώνουν με σαφήνεια ότι έχουν λάβει, πλέον, σαφείς αποστάσεις από τον Νικολά Σαρκοζί. «Ο Ολάντ θέλει να τεθεί υπό έλεγχο ο χρηματιστικός τομέας, να περιορισθεί αυστηρά η κερδοσκοπία. Δεν ξέρω αν είναι αριστερές ή δεξιές θέσεις, αλλά είναι οι απόψεις που εκφράζω και εγώ, στο τελευταίο μου βιβλίο» δηλώνει ο πρώην υπουργός οικονομικών του «Καβαλιέρε» Τζούλιο Τρεμόντι.

«Θεώρησα πάντα τον εαυτό μου φιλελεύθερο και τώρα ελπίζω να κερδίσει ο Ολάντ, για να μην πεθάνω Γερμανός, με τον Μόντι πρωθυπουργό» υπογραμμίζει ο βουλευτής Γκουίντο Κροσέτο, από τους «ιθύνοντες οικονομικών υποθέσεων» της μπερλουσκονικής κεντροδεξιάς.

Σε ότι αφορά, δε, τον Ιταλό τεχνοκράτη πρωθυπουργό, στενοί του συνεργάτες αφήνουν να διαρρεύσει ότι «ο καθηγητής Μόντι ελπίζει να μην επισημοποιήσει ο Ολάντ το αίτημα για αναθεώρηση του Φορολογικού Συμφώνου, του Fiscal Compact. Σε ότι αφορά την ενίσχυση της ανάπτυξης, όμως, η Ιταλία θα προσφέρει την πολύτιμη στήριξή της». 

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα