Μακραίνει η λίστα

Στους 610 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών απόό την κατάρρευση του οκταόροφου βιομηχανικού κτηρίου στο Μπαγκλαντές, κι ενώ συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα ερείπια. Εκατοντάδες συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν και πάλι σήμερα στον τόπο της τραγωδίας κρατώντας φωτογραφίες των άτυχων εργατών. Μια έφηβη ξέσπασε σε κλάματα όταν αναγνώρισε τη μητέρα της από το φόρεμα όταν έβγαλαν τη σορό της από τα ερείπια.

Πλέον είναι όλο και πιο δύσκολο να αναγνωριστούν οι σοροί που βρίσκονται στα ερείπια και οι διασώστες χρησιμοποιούν τις ταυτότητες ή τα κινητά τηλέφωνα προκειμένου

να ταυτοποιήσουν τα θύματα.

Ο ιδιοκτήτης του κτιρίου Rana Plaza, Μοχάμεντ Σόχελ Ράνα συνελήφθη μετά από ένα τέσσερις ημέρες και όπως φάνηκε προσπαθούσε να εγκαταλείψει τη χώρα από τα σύνορα με την Ινδία. Είναι ένα από τα εννέα άτομα που κρατούνται για την τραγωδία της 24ης Απριλίου. Εάν ο Ράνα και οι υπόλοιποι κρατούμενοι βρεθούν ένοχοι για φόνο ή μαζική ανθρωποκτονία μπορεί να αντιμετωπίσουν ακόμη και τη θανατική ποινή.

Περίπου 4 εκατομμύρια άνθρωποι εργάζονται στη βιομηχανία ενδυμάτων του Μπαγκλαντές, γεγονός που την καθιστά τη δεύτερη μεγαλύτερη χώρα εξαγωγής ειδών ένδυσης στον κόσμο μετά την Κίνα. Οι περισσότεροι όμως κερδίζουν περίπου 38 δολάρια το μήνα.

Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε την περασμένη εβδομάδα, με αφορμή την τραγωδία στο Μπαγκλαντές για συνθήκες δουλείας, προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Συνδέσμου Κατασκευαστών Ρούχων και Εξαγωγέων, ο οποίος δήλωσε ότι ο Πάπας δεν γνωρίζει την πλήρη εικόνα και η ομάδα του θα αποστείλει επιστολή προς το Βατικανό που περιγράφει τις συνθήκες στα εργοστάσια του Μπαγκλαντές.

ΠΗΓΗ: Reuters

Keywords
Τυχαία Θέματα