Κυβέρνηση «ευρείας πολιτικής στήριξης»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο κάλεσε σήμερα τον εντολοδόχο πρωθυπουργό της Ιταλίας γερουσιαστή Μάριο Μόντι "να υλοποιήσει την αναγκαία πολιτική συναίνεση" κατά την συγκρότηση της κυβέρνησής του.

"Γνωρίζω πάρα πολύ καλά τον κ. Μόντι, από τη θητεία του ως Επίτροπου στις Βρυξέλλες. Είναι μια κατ' εξοχήν ικανή προσωπικότητα, ειδικός για τα ευρωπαϊκά ζητήματα, είναι επίσης προσηλωμένος στην υπόθεση της ενωμένης Ευρώπης", σχολίασε ο πρόεδρος της Επιτροπής των Βρυξελλών.

"Αυτό

που τώρα ελπίζω, είναι να επιτευχθεί η αναγκαία πολιτική συναίνεση στο επίπεδο της νέας κυβέρνησης, τότε ελπίζω οι επενδυτές να αποκτήσουν εκ νέου εμπιστοσύνη στην Ιταλία", πρόσθεσε ο κ. Μπαρόζο.

"Κάτω από τις συγκεκριμένες εξωτερικές συνθήκες, είναι σπουδαίο στην Ιταλία να υπάρξει μια κυβέρνηση ευρείας στήριξης, φρονώ ότι θα έχει νόημα αυτό...πιστεύω στην ικανότητα, που έχει η Ιταλία, που σέβομαι πολύ, μια μεγάλη οικονομική δύναμη που ναι μεν αντιμετωπίζει τα προβλήματα από την έλλειψη της εμπιστοσύνης, όμως από την άλλη μπορεί, ασφαλώς, να διορθώσει αυτήν την κατάσταση", επισήμανε ο κ. Μπαρόζο.

Στο μεταξύ, οι μεγάλες δυτικοευρωπαϊκές χρηματαγορές κινήθηκαν σήμερα με τρόπο, που φανέρωσε την έντονη ικανοποίησή τους για την απομάκρυνση από την πρωθυπουργία της Ιταλίας του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, όσο και για την ταχεία ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης στον γερουσιαστή Μόντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα