Κύπρος: Μνημόνιο 2

Στην τελική ευθεία αυτήν την εβδομάδα οι διαπραγματεύσεις και στη Λευκωσία, μεταξύ τρόικας και κυπριακής κυβέρνησης, κι ενώ το ΔΝΤ ζητά σειρά σκληρών μέτρων, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης», θέτοντας ήδη το πλαίσιο ενός δεύτερου μνημονίου.

Μεταξύ άλλων προτείνονται μειώσεις 5% των μισθών στο Δημόσιο, κατάργηση του 13ου μισθού και απολύσεις 2.000 εργαζομένων στην εκπαίδευση μέχρι το 2016. Ανοιχτό το ενδεχόμενο μειώσεων στους μισθούς άφησε ο υπουργός

Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, παρά τη σχετική διάψευση Αναστασιάδη.

Ο σάλος στο νησί συνεχίζεται εν τω μεταξύ μετά και την αποκάλυψη για εκροή δεκάδων εκατομμυρίων από τη Λαϊκή Τράπεζα παραμονές του πρώτου Γιουρογκρούπ από εταιρία συγγενών του Κύπριου προέδρου. Ο Νίκος Αναστασιάδης έκανε λόγο για προσπάθεια αποπροσανατολισμού και παρέπεμψε το θέμα στη Διερευνητική Επιτροπή που αναλαμβάνει αύριο καθήκοντα.

Μεγάλη συναυλία, με τίτλο «CyprusAid», δίνουν στις 4 το απόγευμα πενήντα και πλέον καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Δήμητρα Γαλάνη και ο Χρήστος Θηβαίος στην Τάφρο Κωνστάντζα, στη Λευκωσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα