Κύπρος: Αρση ασυλίας βουλευτή της ΕΔΕΚ

Με υποθέσεις εκδίκασης και εξέτασης σοβαρών οικονομικών σκανδάλων και διαπλοκής αρχίζει η νέα χρονιά. Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου θα εξετάσει σήμερα την αίτηση της Νομικής Υπηρεσίας για άρση της ασυλίας του βουλευτή της ΕΔΕΚ, Φειδία Σαρίκα. Η αίτηση καταχωρήθηκε στο Ανώτατο στις 23 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Σαρίκας κατονομάστηκε από τον συλληφθέντα Ευτύχιο Μαλληκίδη, γενικό

διευθυντή του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου (ΣΑΠΑ) σχετικά με ισχυρισμούς για χρηματισμό την εποχή που διετέλεσε δημαρχος Πάφου. Στις 22 Δεκεμβρίου, ο ίδιος ο Φειδίας Σαρίκας απέστειλε επιστολή στο Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, ζητώντας την άρση της βουλευτικής του ασυλίας για να μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του και να αποδειχθεί η αλήθεια.

Επίσης, σήμερα αρχίζει στο μόνιμο Κακουργιοδικείο, που συνεδριάζει στην Πάφο, η εκδίκαση της υπόθεσης του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου. Οι έξι κατηγορούμενοι στην υπόθεση θα κληθούν να απαντήσουν παραδοχή ή μη στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν. Πρόκειται για τον τέως δήμαρχο Πάφου, Σάββα Βέργα, τον γενικό διευθυντή του ΣΑΠΑ, που τελεί σε διαθεσιμότητα, Ευτύχιο Μαλληκίδη, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΣΥ, Γιώργο Μιχαηλίδη, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΔΗΚΟ, Ευστάθιο Ευσταθίου, τον πρώην δημοτικό σύμβουλο του ΑΚΕΛ, Βάσο Βασιλείου και το νυν δημοτικό σύμβουλο του ΑΚΕΛ, Γιώργο Σιαηλή.

Όλοι αντιμετωπίζουν 153 κατηγορίες για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, απάτης, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπαση χρημάτων, δωροληψία, κατάχρηση εξουσίας, αποδοχή αμοιβής με τρόπο που να υποδηλώνει δεκασμό, διαφθορά, αθέμιτη κτίση περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου και άλλες.

Εξάλλου, η αστυνομία συνέλαβε χθες βράδυ τον πρόεδρο του Συνδέσμου Διαιτητών, Μιχάλη Αργυρού και τον Μιχάλη Σπύρου, ο οποίος διετέλεσε μέλος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ, από το 2010 μέχρι το 2011, σε σχέση με τις καταγγελίες του διαιτητή Μάριου Παναγή, για στημένους αγώνες και διαπλοκή στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε βάρος του Μιχάλη Αργυρού εξασφαλίστηκε μαρτυρία από τον διαιτητή Μάριο Παναγή, ότι του ζήτησε να αλλοιώσει το αποτέλεσμα υπέρ της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου σε αγώνα με τον Αρη Λεμεσού, τον Απρίλιο του 2012.

Για τον Μιχάλη Σπύρου, ο οποίος είχε την ευθύνη για τις επαρχίες Λεμεσού και Πάφου για αγώνες της τρίτης και τέταρτης κατηγορίας, εξασφαλίστηκε μαρτυρία, από δεύτερο διαιτητή ότι σε κάποιες περιπτώσεις προσπάθησε να τον πείσει να αλλοιώσει αποτελέσματα αγώνων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα