Πρέσβης Κύπρου στη Γαλλία: Δε θα τους περάσει!

Σχέδιο δράσης κατά της τρομοκρατίας, υπό την ονομασία Vigipirate έχει ενεργοποιηθεί στη Γαλλία με στόχο τόσο τη σύλληψη των ενόχων του μακελειού στο Παρίσι όσο και την πρόληψη τυχόν νέων τρομοκρατικών επιθέσεων στη χώρα.

Όπως δήλωσε στο Sigmalive ο Πρέσβης της Κύπρου στη Γαλλία,

Μάριος Λυσιώτης, από χθες ο κόσμος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ.

«Οι δράστες εισήλθαν στους χώρους του περιοδικού και σκότωσαν 12 άτομα, περιλαμβανομένων τεσσάρων εκ των πιο γνωστών σκιτσογράφων της χώρας. Κανένας δεν μπορεί να το πιστέψει», πρόσθεσε ο Πρέσβης.

Σημείωσε ότι ο δημοσιογραφικός κόσμος, αλλά και οι απλοί πολίτες συσπειρώθηκαν μετά από αυτή την τρομοκρατική ενέργεια, στέλνοντας το μήνυμα στους εγκληματίες ότι αυτό δεν θα περάσει και δεν μπορούν να εκφοβήσουν.

Υπάρχει ένα συγκινητικό αίσθημα συλλογικότητας, συσπείρωσης και ενότητας, το οποίο προσέλαβε παγκόσμιες διαστάσεις, με συγκεντρώσεις χιλιάδων ατόμων σε δρόμους και πλατείες, ανέφερε ο Πρέσβης.

Συμπλήρωσε ότι στάλθηκε το μήνυμα ότι διατηρείται η αξία της ελευθερίας του λόγου, την οποία οι τρομοκράτες προσπάθησαν να αμφισβητήσουν με αυτή τους την ενέργεια.

Οι γαλλικές Αρχές, μετά το κτύπημα, πρόλαβαν μια σειρά από νέες πιθανές τρομοκρατικές ενέργειες στη χώρα, αφού τέθηκε άμεσα σε εφαρμογή το σχέδιο Vigipirate.

Πρόκειται, σύμφωνα με τον Πρέσβη, για ένα σχέδιο, το οποίο έχει διαβαθμίσεις και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο ανώτατο στάδιο.

Μεταξύ άλλων, το σχέδιο προβλέπει απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων έξω από σχολεία, ενίσχυση της αστυνομίας, φρούρηση δημόσιων κτηρίων, μετρό και σιδηροδρομικών σταθμών από το στρατό.

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs');

Follow @AthanasiouTh !function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+'://platform.twitter.com/widgets.js';fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document, 'script', 'twitter-wjs'); Je Suis Charlie

Keywords
Τυχαία Θέματα