Κυκλοφορεί ο «Αστερίξ»

Ντελίριο ενθουσιασμού στους απανταχού αναγνώστες του «Αστερίξ». Σήμερα κυκλοφορεί σε 15 χώρες το 35ο τεύχος του θρυλικού κόμικ, με τον τίτλο «Ο Αστερίξ στους Πίκτες» ενώ στη χώρα μας αναμένεται στις αρχές του 2014.

Πρόκειται για το πρώτο τεύχος, στην 54χρονη ζωή του Αστερίξ, που δημιουργήθηκε χωρίς τη συμβολή των δύο εμπνευστών του, Αλμπέρ Ουντερζό και Ρενέ Γκοσινί.

Ο τίτλος «Astérix chez les Pictes» («Ο Αστερίξ στους Πίκτες») είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Μάιο, στη Διεθνή Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια.

Οι Πίκτες είναι ένας αρχαίος λαός κελτικής προέλευσης, που τα πρώτα χριστιανικά χρόνια πέρασε από την Ιρλανδία στη Σκωτία και σκόρπισε τον τρόμο, μαζί με τους Σκωτσέζους, σε πολλές ρωμαϊκές επαρχίες της εποχής.

Δύο εκατομμύρια αντίτυπα θα κυκλοφορήσουν στην αγορά και το διακύβευμα ήταν ιδιαίτερα υψηλό για τους δημιουργούς της νέας ιστορίας με πρωταγωνιστές τους Γαλάτες. Η εικονογράφηση του εξώφυλλου έγινε από τον Ντιντιέ Κονράντ και όχι από τον Αλμπέρ Ουντερζό. Τους τελευταίους μήνες, είχαν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο προσχέδια του εξώφυλλου, με τον Αστερίξ και τον Οβελίξ ντυμένους με σκωτσέζικη φούστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα