Μονιμοποίηση χαρατσιού μέσω ΕΝΦΑ

Τη μονιμοποίηση του χαρατσιού, που πληρώνουμε σήμερα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, αλλά και την επιβάρυνση ακόμα και για ακίνητα μεσαίας αξίας, φέρνει η καθιέρωση του ενιαίου φόρου ακινήτων που θα ισχύσει από 01/01/14.
Στο στόχαστρο μπαίνουν πλέον και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, πιλοτές θέσεις πάρκινγκ, αποθήκες, αγροτεμάχια, που φορολογούνται για πρώτη φορά, μέχρι και μαντριά.

Επίσης, οι όποιες εκπτώσεις στις

ευπαθείς ομάδες ακυρώνονται από τα τεκμήρια και αν ο φορολογούμενος έχει ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων δεν απαλλάσσει κανέναν γιατί μιλά για τεκμαρτό εισόδημα, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη καi Γιάννη Παπαγεωργίου ο φοροτεχνικός, Παναγιώτης Παντελής.

Πλήγμα για την αγορά ακινήτων χαρακτηρίζουν παράγοντές της την επιβολή του ενιαίου φόρου. Ο Τάσος Βάππας, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων, τόνισε στον Αθήνα 9.84 και τους Νεκτάριο Νώτη και Γιάννη Παπαγεωργίου ότι μεταξύ άλλων το βάρος θα σηκώσουν τα κλειστά και μη ρευματοδοτούμενα ακίνητα.

Keywords
Τυχαία Θέματα