Κτηνιατρική συμφωνία Αλβανίας- Βοσνίας

Στη σύναψη κτηνιατρικής συμφωνίας προχώρησαν, για πρώτη φορά, η Αλβανία και η Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο υπουργός Γεωργίας της Αλβανίας Γκεντς Ρούλι και ο υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης Μίρκο Σάροβιτς, ο οποίος πραγματοποίησε επίσκεψη στα Τίρανα.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, θέματα που αφορούν τη δημιουργία εγκαταστάσεων και δομών ελέγχου για τη διακίνηση ζώντων ζώων και προϊόντων ζωικής προέλευσης, με στόχο την προστασία των καταναλωτών και του συνόλου της διατροφικής αλυσίδας από ενδεχόμενες μολυσματικές ασθένειες.

Οι

κ.κ. Ρούλι και Σάροβιτς εξέτασαν την πορεία του διμερούς εμπορίου και συμφώνησαν ότι τα περιθώρια για τη βελτίωση της εμπορικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών είναι μεγάλα, δεδομένης και της ανοδικής τάσης που καταγράφηκε σε αυτό το πεδίο τα τελευταία χρόνια.

Ο κ. Σάροβιτς συναντήθηκε και με τον αντιπρόεδρο της αλβανικής κυβέρνησης, υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας Έντμοντ Χατζηνάστο, με τον οποίο συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση της διμερούς οικονομικής συνεργασίας.

Το επίπεδο των πολύ καλών πολιτικών σχέσεων των δύο χωρών αντικατοπτρίζεται και στη διμερή οικονομική συνεργασία, δήλωσε ο κ. Χατζηνάστο, σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα