Κρίσιμο ταξίδι στις Βρυξέλλες

Τη δική του μάχη με τους δανειστές προετοιμάζεται να δώσει ο πρωθυπουργός, ο οποίος μεταβαίνει την Τρίτη στις Βρυξέλλες. O πρωθυπουργός κομίζει στους ισχυρούς της Ευρώπης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και Μάρτιν Σούλτς, το μήνυμα, ότι η Ελλάδα δεν αντέχει άλλα μέτρα και άλλα μνημόνια, αλλά χρειάζεται αναπτυξιακές πολιτικές με εργαλείο τους πόρους του ΕΣΠΑ αλλά

και περαιτέρω χρηματοδοτική στήριξη. Στα τέλη Σεπτέμβρη, ο Αντώνης Σαμαράς - στο περιθώριο της Συνέλευσης του ΟΗΕ - θα συναντηθεί με την «σιδηρά κυρία» του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και θα επιχειρήσει να λάβει τη στήριξή της για περαιτέρω κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών της ελληνικής οικονομίας.

Την ίδια ώρα στην Αθήνα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στελεχών των παραγωγικών Υπουργείων με τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικα προκειμένου να ετοιμαστεί η ατζέντα των διαβουλεύσεων της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των δανειστών που επανέρχονται στην Αθήνα την Κυριακή. Ψηλά στην ατζέντα ο νέος ενιαίος φόρος ακινήτων.

Εν τω μεταξύ, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου ξεκαθάρισε ότι οι αυριανές επαφές του Πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες δεν σχετίζονται με την άφιξη της τρόικας αλλά γίνονται εν όψει της ανάληψης της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα το α΄τρίμηνο του 2014.

«Δεν υπάρχει θέμα μέτρων. Από τη στιγμή που η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της δεν υπάρχει κάτι άλλο να της ζητήσεις», επανέλαβε ο κ. Κεδίκογλου, προσθέτοντας ότι το χρηματοδοτικό κενό θα αντιμετωπιστεί με άλλους τρόπους.

Σε ό,τι αφορά την επικείμενη αξιολόγηση από την τρόικα επισήμανε: «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι θα προχωρήσει ομαλά».

Keywords
Τυχαία Θέματα