Στο Παρίσι τη Δευτέρα Χέιγκ - Κέρι

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα δεχθεί το πρωί της Δευτέρας στο Παρίσι τους υπουργούς Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας Τζον Κέρι και Ουίλιαμ Χέιγκ αντίστοιχα, για να συζητήσουν τις εξελίξεις όσον αφορά τη συριακή κρίση.

Η συνάντηση θα γίνει στο μέγαρο Ελυζέ στις 07:45 (10:45 ώρα Ελλάδας) παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς, ο οποίος στη συνέχεια θα πάρει πρωινό με τους δύο ομολόγους τους.

Οι δύο συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν δύο ημέρες μετά τη σύναψη μιας ρωσο-αμερικανικής

συμφωνίας στη Γενεύη για την καταστροφή των συριακών χημικών όπλων.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε σήμερα από το Ισραήλ ότι η συμφωνία είναι ικανή να στερήσει από τη Δαμασκό το χημικό της οπλοστάσιο, προειδοποίησε ωστόσο ότι η επιλογή της προσφυγής στη βία παραμένει στο τραπέζι σε περίπτωση που ο Σύρος πρόεδρος δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις του.

«Μην απατάσθε, δεν έχουμε αποκλείσει καμία επιλογή», τόνισε.

Ο Ολάντ, ο οποίος είπε επίσης ότι θέλει να «διατηρήσει την πίεση» στο καθεστώς του Σύρου προέδρου αναμένεται να κάνει απόψε τηλεοπτικές δηλώσεις.

Εξάλλου, το τουρκικό πρακτορείο Ανατολή μετέδωσε, επικαλούμενο τουρκικές πηγές, πως ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Αχμέτ Νταβούτογλου προσκλήθηκε σήμερα από τον Αμερικανό ομόλογό του για μία συνάντηση αύριο στο Παρίσι.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα