Κρίσιμη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Τσακαλώτου-Σταθάκη με τους εκπροσώπους των θεσμών. Από τη σύνοψη που θα γίνει στις προσεγγίσεις και τις αποκλίσεις των διαπραγματεύσεων θα φανεί σε μεγάλο βαθμό κατά πόσο είναι εφικτό το κλείσιμο συμφωνίας έως τις 18 Αυγούστου. Αγκάθια οι αποκρατικοποιήσεις, η διαχείριση των κόκκινων δανείων σε συνδυασμό με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και κυρίως τα δημοσιονομικά. Αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών "μπορούν" να καταλήξουν
σε συμφωνία πριν τις 20 Αυγούστου, εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξή του στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων κ. Γιούνκερ σημειώνει ακόμη ότι οι διαπραγματεύσεις προχωρούν κατά «ικανοποιητικό τρόπο» προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θα πρέπει να καταλήξουμε τουλάχιστον σε μια συμφωνία γέφυρα έως τις 18 Αυγούστου. Διαφορετικά ανοίγει ο ασκός του Αιόλου, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος. Τάχθηκε κατά της προσφυγής στις κάλπες εντός του 2015.

Η συμφωνία θα περιλαμβάνει και σκληρά μέτρα τα οποία θα πρέπει να αντιρροπιστούν ή και να αλλαχθούν στην πορεία, δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στην ΕΡΤ1, τονίζοντας ότι σημασία έχει να ξεκινήσουμε τη χρηματοδότηση της οικονομίας. Για το ενδεχόμενο εκλογών είπε ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται την προσφυγή στο λαό, τη στιγμή που θα κριθεί αναγκαίο.

Την ίδια ώρα συνεχίζει την κόντρα με το Μαξίμου ο Παναγιώτης Λαφαζάνης που προαναγγέλλει ότι δεν θα ψηφίσει ένα νέο μνημόνιο. Όπως δήλωσε μετά από συνάντησή του με στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας στη Θεσσαλονίκη, είμαστε δεσμευμένοι με τις προγραμματικές θέσεις της κυβέρνησης. Δεν στηρίζουμε προαπαιτούμενα και μνημονιακές πολιτικές.
Keywords
Τυχαία Θέματα