Κρίσιμη επίσκεψη

Στην Αθήνα φτάνει την Τρίτη το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας, εν μέσω φημολογιών ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο καταβολής μόνο των τοκοχρεολυσίων του Ελληνικού δημοσίου προς τις τράπεζες και όχι ολόκληρου το ποσού των 12 δισ. της 5ης δόσης του δανείου. Εν τω μεταξύ, τα 11.8 δισ ευρώ είναι ο στόχος του Εθνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος κατά της φοροδιαφυγής που ανακοίνωσε το υπ. Οικονομικών. Το πρόγραμμα προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις και
φορολογούμενους, συγχωνεύσεις και καταργήσεις εφοριών, διατήρηση μίας ΔΟΥ ανά νομό, δημιουργία σώματος αναγκαστικής είσπραξης εσόδων αλλά και διασταυρώσεις φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε έγκλημα κατά της χώρας τη φοροδιαφυγή και σημείωσε ότι "η κυβέρνηση από την αρχή έθεσε πολύ ψηλά στην ατζέντα το θέμα, όμως σήμερα προχωράμε ένα βήμα παραπέρα με ένα συγκεκριμένο πλαίσιο βάσει του οποίου θα πορευθούμε φέτος και τα επόμενα δύο χρόνια, για να μπορέσουμε να μειώσουμε το φαινόμενο αυτό που είναι αρκετά διαδεδομένο στη χώρα μας".

Παράλληλα ανακοίνωσε και τον ορισμό του  πρώην αντεισαγγελέας, Γιάννης Διώτης,  ως νέος ειδικός γραμματέας του ΣΔΟΕ. Ο κ. Διώτης που ήταν αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας (γνωστός και από τη δράση του για τη σύλληψη των μελών της 17Ν), αντικαθιστά στο ΣΔΟΕ τον νυν γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη.
Keywords
Τυχαία Θέματα