Κρίσιμες συναντήσεις για PSI

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για την έκβαση της πορείας του PSI αλλά και της νέας δανειακής σύμβασης με την τρόικα. Το βλέμμα είναι στραμμένο πλέον στη συνάντηση των κκ Παπανδρέου, Σαμαρά και Καρατζαφέρη υπό τον Πρωθυπουργό
Λουκά Παπαδήμο -αύριο το απόγευμα σύμφωνα με πληροφορίες- κατά την οποία θα πρέπει να συμφωνηθεί το πακέτο νέων μέτρων που ζητούν οι δανειστές μας. Εν μέσω όλων αυτών, μισθοί, εργασιακά και επικουρικές συντάξεις βρέθηκαν -σύμφωνα με πληροφορίες- στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το βράδυ της Πέμπτης, ο υπουργός Οικονομικών με τον υπουργό Εργασίας.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στη διάρκεια της έκτακτης συνάντησης, εκπρόσωποι του κλιμακίου της τρόικας επανέλαβαν το αίτημα των δανειστών μας για περιορισμό του κατώτατου μισθού, μείωση των δώρων και ενίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών ώστε να προκύψει περαιτέρω μείωση του μισθολογικού κόστους κατά 25% .

Εν τω μεταξύ, αναφερόμενος στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, ο Γερμανός υπουργός οικονομικών Σόιμπλε υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει ανάγκη να συμμετάσχει επιπλέον ο δημόσιος τομέας"

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισήμανε ότι ο δημόσιος τομέας έχει ήδη συμβάλει με δάνειο ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ από τον Μάιο του 2010 και ότι ήδη είναι σε διαπραγμάτευση με την Ελλάδα για άλλο ένα δάνειο, υπό ορισμένους όρους. Οι ιδιώτες πιστωτές- πρόσθεσε ο κ. Σόιμπλε-κέρδισαν αρκετά από τα υψηλά επιτόκια" των ελληνικών ομολόγων και θα πρέπει τώρα να δεχτούν τις απώλειες

Keywords
Τυχαία Θέματα