«Κούρεμα» στα επιδόματα ανεργίας

Από σήμερα μειώνονται κατά 22% τα επιδόματα ανεργίας. Παρά τις αναφορές του υπουργού Εργασίας ότι θα εξεταζόταν η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων, η μείωση θα ισχύσει για όλους, τόσο για τους νέους ανέργους όσο και για τους ήδη επιδοτούμενους. Εξάλλου, με παρατηρήσεις επεστράφη από την τρόϊκα στο υπ. Εργασίας, η εγκύκλιος για τους μισθούς που αναμένεται να δοθεί στην δημοσιότητα εντός των επόμενων ημερών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μείωση μισθού
για τους νέους ηλικίας έως 25 ετών αφορά όχι μόνο όσους αμείβονται με την Εθνική Σύμβαση Εργασίας, αλλά και όσους λαμβάνουν τον κατώτατο κλαδικό μισθό. Έτσι, το ποσοστό μείωσης εκτινάσσεται από το 32% ακόμη και στο 47%!

Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, ζητούν η τρίμηνη μετενέργεια να μην ισχύσει για κλαδικές συμβάσεις που έχουν λήξει εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες.

Με δεδομένο ότι οι περισσότερες συμβάσεις έχουν λήξει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των έξι μηνών δεν μπορούν να αναβιώσουν οι ευνοϊκές για τους εργαζόμενους προβλέψεις και επομένως θα υπάρξει αυτόματη αναπροσαρμογή αποδοχών προς τα κάτω.

Επίσης, δεν έχει αποσαφηνιστεί αν διατηρείται μαζί με το επίδομα προϋπηρεσίας και το επίδομα απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη.
Keywords
Τυχαία Θέματα