Κόντρες για το Ελληνικό

Με τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, να καταθέτει σειρά αλλαγών που αφορούν τον συντελεστή δόμησης, το μέγιστο ύψος των κτιρίων, αλλά και τις χρήσεις αμιγούς κατοικίας στο παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά, ξεκίνησε το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για την αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και την υλοποίησητου ενεργειακού προγράμματος «ΗΛΙΟΣ». Ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκο Σηφουνάκη προανήγγειλλε ότι η κυβέρνηση δεν θα κάνει αποδεκτή τη διακομματική τροπολογία για τη δημιουργία

φωτοβολταϊκού πάρκου στο Πεντελικό Όρος. 

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάσσονται ΠΑΣΟΚ. ΝΔ και ΛΑΟΣ, κατά ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
Η αξιοποίηση του Ελληνικού προκαλεί ποικίλες αντιδράσεις τόσο από φορείς της αγοράς που εκτιμούν ότι παραμένουν αρκετοί περιορισμοί στην αξιοποίησή του όσο και από τους όμορους δήμους και κινήσεις πολιτών που ζητούν τη δημιουργία ενός μητροπολιτικού πάρκου.

Παράλληλα, σε εξέλιξη είναι η διαγωνιστική διαδικασία για το Ελληνικό από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, ενώ η προθεσμία για την εκδήλωση ενδιαφέροντος πήρε παράταση για τις 17 Απριλίου.

Σε συνέντευξή του στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Κ. Μητρόπουλος, είπε είπε ότι το Ελληνικό προσελκύει το ενδιαφέρον εταιριών ανάπτυξης ακινήτων από όλον τον κόσμο.

Το έργο, με εκτιμώμενο κόστος κατασκευής 5 δισ. ευρώ περίπου, θα μπορούσε να προσθέσει 0,3% ετησίως στο ΑΕΠ της χώρας, εκτίμησε ο κ. Μητρόπουλος και προσέθεσε ότι κατά τη διάρκεια της κατασκευής θα δημιουργηθούν περί τις 6.000 με 9.000 θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές εκφράζουν έντονες αντιρρήσεις για τους «περιορισμούς», που όπως λένε, υπάρχουν στην αξιοποίηση του χώρου του πρώην αεροδρομίου και της παράκτιας παραλιακής ζώνης του Αγ. Κοσμά. 

Keywords
Τυχαία Θέματα