Ένοχοι 21 από τους 26 κατηγορούμενους για καταπάτηση δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας

Μέχρι αργά το βράδυ αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την υπόθεση καταπάτησης δασικής έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας, με τεράστια ζημιά σε βάρος του Δημοσίου.

Η υπόθεση της καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο της ποινικής διερεύνησης για το λεγόμενο παραδικαστικό κύκλωμα, οπότε και εντοπίστηκε απόφαση της Αντωνίας Ηλία με την οποία είχε επιτρέψει τη μετεγγραφή συμβολαίων μεταβίβασης της επίμαχης έκτασης.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου έκανε λόγο για ενοχή των 21 από τους 26 κατηγορούμενους.

Για την υπόθεση, που ξεκίνησε να εκδικάζεται πριν περίπου ενάμιση χρόνο, κάθονται στο εδώλιο 26 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός δικηγόρος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, καθώς και άλλοι συμβολαιογράφοι, μηχανικοί, επιχειρηματίες και ιδιώτες.

Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί για την υπόθεση, αφορούν στα αδικήματα της απάτης σε βάρος του δημοσίου, πλαστογραφία, ψευδών βεβαιώσεων και άλλα, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου.

Σύμφωνα με την απόφαση οι δικηγόροι Κωνσταντίνος Λιδωρίκης, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας και Γιώργος Αβραμόπουλος, καθώς και η επιχειρηματίας Αγγελική Χριστοδουλάκη κηρύχθηκαν αθώοι. Επίσης, ανεστάλη η ποινική διαδικασία για τη συμβολαιογράφο Μαρία Σοφού. Οι υπόλοιποι 21 κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι. Ο δικηγόρος κ. Λυκουρέζος κρίθηκε αθώος για τις κατηγορίες της απάτης και της απόπειρας απάτης επί δικαστηρίω, ενώ κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου κατά του δημοσίου.

Πηγή: tanea.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα