Κόντρα Παπαγεωργίου-Κουϊκ για ΕΡΤ

«Η απόφαση για την απόδοση ποσοστού 25% του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ στο ΛΑΓΗΕ (Λειτουργό Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) λήφθηκε με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και μετά από στάθμιση των αναγκών των πολιτών, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ρευστότητα του ΛΑΓΗΕ και να μην επιβαρυνθούν με επιπλέον βάρη οι καταναλωτές».

Αυτό δήλωσε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουϊκ ο οποίος χαρακτήρισε κλοπή σε βάρος της ΕΡΤ την απόφαση αυτή.

Παράλληλα κάλεσε τον αρμόδιο υπουργό Σίμο Κεδίκογλου, να δώσει απαντήσεις για το τι θα γίνει με την ΕΡΤ η οποία, όπως είπε, προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και την τσεκουρώνουν.

«Για ποιο λόγο κλάπηκαν 75 εκατομμύρια από το ταμείο της ΕΡΤ που έδωσαν οι Έλληνες ως ανταποδοτικό τέλος, για να μην βλέπουν τούρκικα σήριαλ και να βλέπουν ένα ποιοτικότερο πρόγραμμα; Κάτι που δεν μπορούμε να το αρνηθούμε αν μη τι άλλο για την ΕΡΤ, ανεξάρτητα αν είναι ένα αμαρτωλό μαγαζί; Θα την καταντήσουν Ολυμπιακή για να ξεπουληθεί για ένα πιάτο φακής, που δεν υπάρχει πια ούτε στα σπίτια», τόνισε ο κ. Κουίκ.

Ανταπαντώντας, ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι η απόφαση αυτή λήφθηκε προκειμένου οι πολίτες να προστατευθούν από υπέρογκες επιβαρύνσεις αλλά και παράλληλα για να ενισχυθεί ο ειδικός λογαριασμός που έχει συσταθεί για τη χρηματοδότηση του υποστηρικτικού μηχανισμού των ΑΠΕ, που διαχειρίζεται η ΛΑΓΗΕ Α.Ε και ο οποίος εμφανίζει μεγάλο έλλειμμα με αυξητικές τάσεις.

«Αυτό το ποσοστό έχει προβλεφθεί να επανακαθορίζεται κάθε χρόνο συνεκτιμώντας τις συνθήκες της αγοράς. Είναι εμφανές ότι η απόφαση αυτή δεν παραβιάζει αλλά εφαρμόζει την ισχύουσα νομοθεσία και βέβαια δεν αντίκειται στο Σύνταγμα», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα