Κόντρα για το ΝΑΤΟ

Νέα κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος ζήτησε να ξεκινήσει διαδικασία απεμπλοκής της χώρας μας από το ΝΑΤΟ.

Στη βουλή ξέσπασε κόντρα με τον Άδωνη Γεωργιάδη να κάνει λόγο για σύνδρομο «Μαντάμ Σουσού» στο ΣΥΡΙΖΑ

και τον υφυπουργό Εθνικής ΆμυναςΓιάννη Λαμπρόπουλο να χαρακτηρίζει τις απόψεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικίνδυνες για την χώρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε επίθεση για το θέμα της παραμονής ή όχι της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, ο οποίος ισχυρίστηκε πως σε προεκλογική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είχε δηλώσει πως "θα το πω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου ότι η Ελλάδα ανήκει στη Δύση και στο ΝΑΤΟ".

Τους ισχυρισμούς του κ. Παφίλη διέψευσε εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Θ. Δρίτσας, αναφέροντας σκωπτικά, πως "αν είχε πει κάτι τέτοιο ο κος Τσίπρας, θα το γνώριζε ο κ. Γεωργιάδης".

Από την Ουαλία, όπου είναι σε εξέλιξη η σύνοδος της Βορειο-ατλαντικής συμμαχίας με θέμα την ουκρανική κρίση, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι "την ώρα που η ελληνική αντιπροσωπεία εκπροσωπεί τα ελληνικά συμφέροντα στην Σύνοδο Κορυφής ο κ. Τσίπρας ανοίγει θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ, θέση που επιμελώς αποκρύπτει στις δημόσιες τοποθετήσεις του και τις διεθνείς επαφές του".
Οι ίδιες πηγές προσέθεταν ότι "ο κ. Τσίπρας θέλει να φέρει την χώρα στον τρίτο κόσμο την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ επιδιώκουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ"

Keywords
Τυχαία Θέματα