Κολυμπώντας με βοήθεια

Το SEATRAC είναι μία πρωτοποριακή συσκευή που προσφέρει αυτόνομη πρόσβαση στη θάλασσα σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία. Περιλαμβάνει ένα κάθισμα που κινείται σε σταθερή τροχιά και καταλήγει μέσα στη θάλασσα.

Είναι ενεργειακά αυτόνομη, καθώς για τις ενεργειακές της ανάγκες χρησιμοποιείται φωτοβολταϊκό πάνελ. Το σύστημα αναπτύχθηκε από την εταιρεία ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ που αποτελεί τεχνοβλαστό του Πανεπιστημίου Πατρών. Πλέον είναι κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία

και δημιουργήθηκε μετά από ανάγκη του τέως Αντινομάρχη Υγείας κ. Γεράσιμου Φεσσιάν, που και ο ίδιος είναι κινητικά ανάπηρος για μία συσκευή που να βοηθά και τον ίδιο και όλους τους ανθρώπους με περιορισμένη κινητικότητα να μπουν στη θάλασσα.

Από το 2011 που ξεκίνησε η λειτουργία της εταιρείας μέχρι σήμερα, έχουν εγκατασταθεί 12 τέτοια συστήματα πρόσβασης σε ακτές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης, της Θεσσαλίας, της Αχαΐας και της Κύπρου και θα τοποθετηθούν και σε άλλα σημεία προσεχώς. Η χρήση του συστήματος είναι δωρεάν. Ο κ. Γιώργος Σωτηριάδης, εφευρέτης και συνιδρυτής της ΤΟΒΕΑ ΕΠΕ μίλησε στον Αθήνα 984 για το πρωτοποριακό αυτό σύστημα.

Keywords
Αναζητήσεις
τοβεα seatrac hotel
Τυχαία Θέματα